Abazović: Demokrate 19. avgusta odbile potpisivanje istog Sporazuma

Ovakav isti sporazum nudili smo i 19. uveče, u noći kada je oborena 43. Vlada Crne Gore, i tada Demokrate nijesu htjele da ga potpišu, kazao je premijer Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je dodao da u principijelnoj ravni, u danas potpisanom Sporazumu nema ništa spoorno, ali da je licemjerno govoriti o resetovanju odnosa ako dođe do smjene predsjednice Skupštine Danijele Đurović.

“U principijelnoj ravni ne vidimo ništa problematično, ali ako neko misli da treba da se smijeni i predsjednica Skupštine i da se obezglave institucije države Crne Gore zajedno sa DPS-om, a da onda pozivamo na resetovanje odnosa je stvarno krajnje politički licemjerno i na takve stvari ne treba pristati. Ako neko želi fer odnose, spremni smo da dogovaramo, pregovaramo”, kazao je Abazović u Beogradu.

On je kazao da nove većine nema bez URE.

“Nema većine bez URE osim ako hoće da idu sa DPS-om. Ko hoće sa njima srećno im bilo”, kazao je Abazović i ocijenio da je jasno da je Vlada kojoj je nepovjerenje izglasano 19. avgusta pala u dogovoru sa DPS-om.

Mi smo isto ovo nudili 19. i imali bi lakšu proceduru rekonstrukcije Vlade. Sad ako Demokrate urade to i prema predsjednici Skupštine – šta reći”, naveo je Abazović.

Odgovarajući na pitanje da li bi u slučaju dogovora on bio mandatar, Abazović je kazao da premijer  treba da bude neko ko donosi teške odluke. 

“URA će imati svoje zahtjeve u pregovorima”, kazao je Abazović. 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra promjenljivo oblačno, ponegdje slaba kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na sjeveru oblačno sa slabim, ponegdje moguće umjerenim...

Joković: Dronovima će kontrolisati eksploataciju šuma, pijeska…

Dronovi će, kako je Joković kazao u emisiji “Okvir”, snimati cijelo područje Crne Gore.

Novaković Đurović: Prostorni plan do oktobra, otvorni za predloge...

Urađen je, kako je saopšteno, koncept Prostornog plana koji je dostupan za predloge i sugestije.

Kamberi Vučiću: Devedesetih ste hapsili tog mladića, a sada...

Kamberi je najprije rekao da prihvatanje francusko-njemačkog prijedloga "neće biti lako zbog antialbanskog narativa i narativa o...

Internet se utrkuje da pogodi koju seriju poslanik gleda...

Znamo da Vučić umije da bude strog prema svojim stranačkim kolegama, da umije da ih prekori kad...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare