Abazović i Radulović sa Šerman: Crna Gora ima podršku u cilju daljih reformi

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastali su se u Stejt Dipartmentu sa Vendi Šerman, zamjenicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Državama i Karen Donfrid, pomoćnicom državnog sekretara za evropske i eveoazijske poslove.

Kako je saopšteno iz Vlade, Abazović je istakao zadovoljstvo zbog prve zvanične crnogorske posjete Stejt Dipartmentu od Covid krize, navodeći da su SAD najvažniji strateški saveznik i prijateljska zemlja sa kojom Crna Gora dijeli evroatlanski sistem vrijednosti. On je naglasio važnost podrške koju Stejt Dipartment pruža Crnoj Gori na EU putu, reformama u poglavljima 23 i 24 i borbi protiv korupcije.

Ministar Radulović ukazao je na to da Vlada Crne Gore želi nastaviti sprovođenje reformi koje će Crnoj Gori poslužiti i da je važno da se postave institucionalni dogovori za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u našoj zemlji.

Vendi Šerman, zamjenica državnog sekretara SAD, istakla je da SAD uvažava Crnu Goru kao cijenjenog saveznika SAD i NATO i da će naša država imati podršku u cilju još snažnijih reformi koje će donijeti ubrzanje evropskog puta Crne Gore, piše u saopštenju.

Karen Donfrid pohvalila je rezultate koje je Crna Gora postigla u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, naročito istorijsku zapljenu 1.4t kokaina i suzbijanje šverca cigareta prelo Luke Bar.

Sa američke strane, sastanku sa Abazović i Radulovićem prisustvovao je i Gabrijel Eskobar, specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare