Abazović na brifingu sa novinarima: Bilo riječi o Otvorenom Balkanu, političkoj situaciji u Crnoj Gori

Prošlost ne možemo da izaberemo, ali možemo budućnost. Zato je dijalog jedini put da region dođe do rješenja otvorenih pitanja koja opterećuju saradnju i dalji napredak ka Evropskoj uniji'', poruka je predsjednika Vlade u tehničkom mandatu Dritana Abazovića sa brifinga za medije iz Jugoistočne Evrope, koji je danas održan u Njujorku.

Kako je saopšteno iz Kabineta Abazovića, na sastanku su otvorena pitanja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, saradnji u regionu, inicijativi Otvoreni Balkan, odnosu Crne Gore prema invaziji Rusije na Ukrajinu te o rezultatima učešća premijera na 77. zasijedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. 

Premijer je ocijenio da je posjeta SAD, sa više od 50 aktivnosti koje je imao, rezultirala podrškom aktivnostima Vlade Crne Gore posebno na planu borbe protiv korupcije i snaženja institucija.

“Izuzetno sam zadovoljan rezultatima razgovora sa našim partnerima u SAD i UN koji su i ovom prilikom dali punu podršku našim naporima da Crna Gora bude država vladavine prava i prva buduća članica Evropske unije”, kazao je. 

Kako se navodi, poruka susreta je da Crna Gora ostaje čvrsto posvećena vrijednostima Evropske unije, usaglašavajući svoju vanjsku politiku sa vanjskom politikom EU, te da nastavlja da doprinosi regionalnoj saradnji. 

“Predstojeća energetska kriza je test za cijeli region ali i za naše zapadne partnere. Za nas – da pokažemo da govoreći istim glasom i jezikom možemo ostvariti najviši stepen saradnje u vrlo osjetljivom trenutku. Za njih, da nam pruže ruku podrške i jasno stave do znanja da nas doživljavaju ravnopravnim partnerima i pokažu solidarnost u vrlo izazovnom periodu koji dolazi”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

Đukanović: Neću raspustiti parlament, mnogo sam ozbiljnijih protivnika prebacio...

U ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike Đukanović je rekao da će nastaviti sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare