Anđušić: Oponenti DPS-a bježe od suda građana

Kada smo saznali da je neminovno održavanje vanrednih izbora, nijesmo ni pretpostavljali da će među našim oponentima zavladati baš toliki strah, saopštio je Mihailo Anđušić, poslanik DPS-a u Skupštini.

Oponenti DPS-a, kako je rekao, ne samo što na sve načine pokušavaju pobjeći od suda građana, “već još jednom izvode očajničku tačku, šibicarski blef nedostojan i politike na nivou mjesne zajednice, viđen već toliko puta.”

Kao i prošle godine, opet u septembru, ko zna koji već put iniciraju smjenu predsjednika države, ističe Anđušić.

“I ovog puta, već po navici, grupa vječitih gubitnika poziva se na Ustav.

Da nijesu u pitanju neznalice i potpuno neuki ljudi, koje je silom prilika – u nedostatku sposobnijih – zapalo da se pitaju u strankama koje vode, onda bi imalo svrhe objašnjavati im da Ustav nije prekršen.

Da nijesu u pitanju klasični diletanti, onda bi imalo svrhe i pojasniti im elementarnu stvar – da Skupština nema ovlašćenje da smjenjuje predsjednika države, već da njegove poteze cijeni Ustavni sud.

Da nijesu u pitanju neodgovorni populisti i neznaveni marginalci, onda bi imalo svrhe podsjetiti ih da su upravo sopstvenim činjenjem na urušavanju sistema doveli do toga da Crna Gora više nema ni funkcionalan Ustavni sud.

Ali, kako je riječ o frustriranim i neostvarenim luzerima i politički impotentnim akterima, svjesnim podrške koju Đukanović ima, onda nema potrebe da im se pojašnjava bilo šta.

Tek koaliciju putinofila i marginalaca sa ivice cenzusa čekamo 30. septembra – čisto da vidimo ko smije pred građane, a kome je jedino što umije i zna – bježanija”, zaključuje Anđušić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Film Silent Land pobjednik u takmičarskom dijelu Džada Film...

Tročlani žiri koji čine režiseri Milorad Milinković i Nikola Vukčević kao i glumica Nada Vukčević donijeli su...

Zeman: Rusi koji bježe od mobilizacije zaslužuju azil u...

„Mislim da tim ljudima, kao i ukrajinskim izbjeglicama, treba da dajemo humanitarne vize. Čovjek koji bježi iz...

Zbog snažnog tajfuna evakuacije na Filipinima

Tajfun "Noru" donosi vjetar brzine i do 240 kilometara na sat, a pogodio je ostrva Polilo i...

Vuković-Sekulović: “Skupština građana” veliko dostignuće i uspjeh za parlament...

Otvarajući forum u ime Skupštine Crne Gore, zamjenica generalnog sekretara Skupštine Milena Vuković-Sekulović istakla je da je...

Na Sinjajevini sakupljeno 200 kesa smeća

Sa više kritičnih lokacija gdje se smeće godinama nekontrolisano odlagalo, sakupili su, kako navode u saopštenju, više...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare