Bogdanović: Taj koga si savjetovala završio u Spužu, a ne u EU; Marović: Demokrate bez stava i hrabrosti

Iz Demokratske Crne Gore reagovali su na saopštenje potpredsjednice GP URA Jovane Marović.

Nervozni preletači nastavljaju da zasipaju javnost glupavim floskulama DPS-a. Posljednja u nizu, koju bezidejno ponavlja lažna NVO aktivistkinja, a stvarna DPS-ovka i bez ikakvog izbornog legitimiteta instalirana potpredsjednica GP URA Jovana Marović, jeste ona kako Demokrate nemaju stav i hrabrost. Marović ne samo što je lažna NVO aktivistkinja, nego je bila i savjetnica jednog predsjednika opštine Budva, inače po priznanju člana OKG Budva, navodi se u reagovanju Demokrata.

Kvalitet tog “evropskog puta”, kako su kazali, svjedoči činjenica da ta partijska grupacija nije završila u EU nego u Spužu.

Iz Demokratske Crne Gore ocijenili su da je, svakom sa makar jednim okom, pamćenjem dužim od tri minuta i trunkom volje da vidi istinu, jasno je da je ovo kolosalna budalaština.

“Evo na primjer, imamo kristalno jasan stav po pitanju izdaje izborne volje građana i izdaje koju GP URA sprovodi sa DPS-om za račun mafije. Imamo i hrabrosti da se tome suprotstavimo, a i snage da cijelu tu podmuklu prevaru zajedno s građanima razbijemo u paramparčad”, piše u saopštenju.

Kako su naveli tu i jeste problem.

“Imamo najjasniji mogući stav o tome da demokratija počiva na poštovanju volje građana, da Crna Gora mora zaživjeti kao pravna država, prozapadna, proevropska u punom smislu, gdje se ne toleriše politička korupcija i koja u Evropu ne ide sa mafijom”, dodaje se u saopštenju.

Iz Demokrtaske Crne Gore su istakli da imaju jasan stav o tome a to je da su pokušaji rušenja Vlade Crne Gore od strane grupe URA i DPS-a politička korupcija i izdaja građana Crne Gore, a zatim dodali, “vaša opravdanja nesrećni i nespretni pokušaj prikrivanja suštine: odbrana mafije u momentu kad je konačno krenulo sređivanje tužilaštva i sudstva”.

Takođe kako su saopštili, imaju perfektno jasan stav da je ćutanje o tome ko je potpredsjedniku Vlade i za šta ponudio 21 milion eura krivično djelo prikrivanja izvršioca, a zatim poručili, “imamo i hrabrosti i snage da to u budućnosti do kraja razotkrijemo i na tom pitanju insistiramo”.

“A sad, da vidimo gdje je vaš stav. Ako je iko bez stava, to ste vi. Jer za stav su potrebni integritet i postojanost, a vi toga nemate ni zeru”, naveli su u saopštenju.

A zatim dodali.

“O ustoličenju Mitropolita – partija bez stava. O Zakonu o slobodi vjeroispovijesti – bez stava. O konceptu Vlade – bez stava (prvo za ekspertsku, pa sad za političku). O DPS-u prije mjesec dana Abazović: “nikad sa DPS”, juče klečite DPS-u da zajedno vršite vlast pritom zaviseći od njih. Bravo”, saopšteno je iz Kluba Demokrata.

Iz te političke partije su podsjetili da je, Konatar prije četiri mjeseca na godišnjici velike narodne pobjede kazao da je siguran da ne bi niti jedan poslanik glasao sa DPS za rušenje Vlade, a onda prvi potpisao sa DPS zahtjev za njeno rušenje.

A zatim ocijenili, “Stav ipo, rekao bi cinik”.

“U Skupštini Crne Gore za 16 mjeseci 176 puta ste bili uzdržani – baš jasan stav. Bravo! Tražili ste hapšenje Petra Ivanovića, a onda sa Ivanovićem hoćete da birate VDT. Baš jasan stav. Bravo! Trazili ste hapšenje Gvozdenovića, a onda sa Gvizdenovićem hoćete da birate nosioce pravosudnih funkcija. Jasan stav. Bravo”, dodaje se u saopštenju.

“U Evropu sa Ljubom Bigovićem, Branom Mićunovićem, ubicama Duška Jovanovića i Slavoljuba Šćekića i vedetama pljačke, pohare, izdaje nacionalnih interesa Crne Gore. U Evropu na krilima kriminala i nasilja. Na kraju političkog puta ste ispali najveći poslušnici nosilaca organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori i narodni izdajnici. Kakvo spektakularno samouništenje”, piše u saopštenju.

Kako su kazali, Demokrate su vam loše, volja građana vam je loša, ali vam je DPS odličan. To je jedan jedini stav GP URA. Bravo!

“Nego, ko vam je nudio 21 milion eura? Ko je veliki lopov koji je ponudio velike pare”, zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo Marović je ranije danas saopštila da je uzalud demokratama da objašnjavaju navodne razloge zbog kojih šest mjeseci nisu željeli da podrže imenovanje Tužilačkog savjeta.

“Javnosti je jasno da ste se rukovodili drugim interesima, te da ste pozicioniranje i zauzimanje mjesta u izvršnoj vlasti stavili ispred borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala. A računica je jasna, kad nema rezultata u vladavini prava, nema članstva u EU. Demokrate su, dakle, protiv članstva u EU”, rekla je ona.

Ne vrijeđa me kvalifikacija lažne NVO aktivistkinje, poručila je Marović. 

“Borim se za demokratiju i vladavinu prava u Crnoj Gori mnogo duže od vaše partije. Vas zapravo boli što istinski aktivisti i borci za ljudska prava biraju URA-u, a ne Demokrate, jer vi predstavljate sve ono protiv čega se bore. 

I na kraju, prestanite da se krijete iza svoje PR službe. Kultura komuniciranja i kućnog vaspitanja podrazumijeva da imenom i prezimenom stanete iza svojih riječi kad se nekome direktno obraćate. Pretpostavljam da je problem u tome što širite poluistine i uvrede, što je vaš jedini način skretanja pažnje na sebe, budući da stav nikad i nemate”, zaključila je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare