Bratić mjesečno prima 1.536 eura

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić od avgusta do oktobra primala je mjesečnu zaradu u iznosu od 1536 eura, pokazao je dokument o zaradama javnih funkcionera u tom resora za navedeni period.

Istovremeno, bivši ministar kulture u prethodnom mandatu Vlade Crne Gore, Aleksandar Bogdanović, imao je zaradu od 1.580 eura, i u pitanju je naknada koju prima godinu po prestanku funkciju i ona ističe u decembru.

Prema dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore navodi se da je vršilac dužnost državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) Miroslav Anđelić u tromjesečnom periodu zarađivao oko 200 manje od ministarke, odnosno 1.337 eura.

Državna sekretarka Milica Kadović mjesečno je u prihodovala nepunih 1.400 eura, dok su v.d. generalnih direktora Goran Drobnjak, Safet Kalač, Slavica Drašković, Anita Lagator, Andrija Radulović, Slavica Ilinčić, Marija Lalatović, Ina Plamenac, Dragana Stanović, Neda Ojdanić i Dejan Dašić u periodu od avgusta do oktobra mjesečno zarađivali plate u rasponu od 1.000 do 1.240 eura.

Vlada je objavila i mjesečne zarade bivših funkcionera, među kojima je nekadašnji generalni direktor Direktorata za medije u tadašnjem Ministarstvu kulture Željko Rutović, koji sada zarađuje 1.200 eura.

Nekadašnja direktorica Direktorata nadležnog za osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić-Vučinić prima mjesečnu zaradu od 1.116 eura, dok plata nekadašnjeg generalnog direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih Veljka Tomića iznosi nešto manje od 1.100 eura.

Bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Dražen Blažić sada ima mjesečnu platu od oko 1.300 eura, dok je zarada Mubere Kurpejović, koja je u mandatu prethodne vlade obavljala funkciju generalne direktorice Direktorataza visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete nepunih 1.100 eura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SAD: Neizvjesnost nije u interesu crnogorskih građana

Komentarišući za Glas Amerike aktuelnu političku i institucionalnu krizu u Crnoj Gori, uključujući i nefunkcionisanje Ustavnog suda,...

BEZ OBJAŠNJENJA ODAKLE NOVAC: Abazović i Đurđić vlasnici 10...

Iako je Džihan Abazović tvrdio da su vlasnici klinike isključivo ljekari, podaci Agencije za privredni registar u...

Dokumentacija Fabrike celuloze nestala, bivši radnici ostaju bez penzija

Oni su zatražili da se utvrdi šta se desilo sa personalnom i finansijskom dokumentacijom tog preduzeća za...

Sekulić: Mješovita vlada koja bi pripremila izbore jedno je...

Oni su komentarisali pismo koje je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio predsjednici Skupštine Danijeli Đurovic...

Elvir Adrović pušten nakon zadržavanja od 72 sata

Adroviću je Specijalno državno tužilaštvo prije nekoliko dana odredilo zadržavanje do 72 sata. Nakon toga, nije mu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare