Bratić mjesečno prima 1.536 eura

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić od avgusta do oktobra primala je mjesečnu zaradu u iznosu od 1536 eura, pokazao je dokument o zaradama javnih funkcionera u tom resora za navedeni period.

Istovremeno, bivši ministar kulture u prethodnom mandatu Vlade Crne Gore, Aleksandar Bogdanović, imao je zaradu od 1.580 eura, i u pitanju je naknada koju prima godinu po prestanku funkciju i ona ističe u decembru.

Prema dokumentu koji je objavljen na sajtu Vlade Crne Gore navodi se da je vršilac dužnost državnog sekretara u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta (MPNKS) Miroslav Anđelić u tromjesečnom periodu zarađivao oko 200 manje od ministarke, odnosno 1.337 eura.

Državna sekretarka Milica Kadović mjesečno je u prihodovala nepunih 1.400 eura, dok su v.d. generalnih direktora Goran Drobnjak, Safet Kalač, Slavica Drašković, Anita Lagator, Andrija Radulović, Slavica Ilinčić, Marija Lalatović, Ina Plamenac, Dragana Stanović, Neda Ojdanić i Dejan Dašić u periodu od avgusta do oktobra mjesečno zarađivali plate u rasponu od 1.000 do 1.240 eura.

Vlada je objavila i mjesečne zarade bivših funkcionera, među kojima je nekadašnji generalni direktor Direktorata za medije u tadašnjem Ministarstvu kulture Željko Rutović, koji sada zarađuje 1.200 eura.

Nekadašnja direktorica Direktorata nadležnog za osnovno obrazovanje u Ministarstvu prosvjete Arijana Nikolić-Vučinić prima mjesečnu zaradu od 1.116 eura, dok plata nekadašnjeg generalnog direktora Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih Veljka Tomića iznosi nešto manje od 1.100 eura.

Bivši državni sekretar u Ministarstvu kulture Dražen Blažić sada ima mjesečnu platu od oko 1.300 eura, dok je zarada Mubere Kurpejović, koja je u mandatu prethodne vlade obavljala funkciju generalne direktorice Direktorataza visoko obrazovanje Ministarstva prosvjete nepunih 1.100 eura.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra pretežno sunčano, do sedam stepeni

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, duvaće vjetar povremeno umjeren do jak, na udare...

MPNKS: Bratić govorila jezikom slobode, nije joj na kraj...

Kako su kazali iz MPNKS, DPS-SDP-SD večerašnjim saopštenjima želi opet da Bratić uvuče u svoje nacionalističke igre...

Krivokapić: Kako mogu braniti fotelje oni koji traže nove...

"Upravo zbog fotelja, neki planiraju saradnju sa DPS-om, dok drugi zbog istih fotelja, od samog početka ovu...

Rakočević: Nadam se da nikada više u Crnoj Gori...

“Ovo je, na našu žalost, ministarka u “najboljoj” Vladi CG u njenoj istoriji. Ali na našu sreću,...

Dizdarević: Nekontrolisani izlivi mržnje ministarke Bratić, pravi odraz stavova...

Kako je kazao, nakon skandalozne izjave Bratić može se konstatovati da su maske definitivno pale.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare