CKM: 30. avgust referendum za odbranu crnogorske suverenosti

"Svako ko misli da je predśednik Crne Gore Milo Đukanović za 30. avgust raspisao redovne parlamentarne izbore na kojima će građani samo birati izvršnu vlast u velikoj je zabludi. Predstojeći izbore moramo shvatiti kao Referendum za odbranu crnogorske suverenosti od domaćih izdajnika koji žele da je sruše", kazali su iz Crnogorske kulturne mreže.

Kako navode, i političkim lajicima je jasno da 30. avgusta ukoliko pobijedi ona politička opcija čiji lideri učestvuju u litijama  pokušavajući da uskrate crnogorcima Ustavno pravo na slobodu vjerosipovijesti naša država sigurno gubi nezavisnost.

“Njihov odnos prema Crnoj Gori se najbolje mogao viđeti kada su u gradovima u kojima vrše lokalnu vlast organizovali obilježavanje 100. godina od sramne Podgoričke skupštine. Ono što je poražavajuće za Crnu Goru jeste činjenica da organizatori ovih antidržavnih skupova od strane državnih organa nijesu sankcionisani”, saopštili su.

Konstatovali su da se zahvaljujući lošem radu dijela državnih institucija  i pojedinaca koji njima rukovode došlo u poziciju da moramo braniti nezavisnost na parlamentarnim izborima, te da je to rijedak primjer u svijetu.

“Predśednik Milo Đukanović ima podjednako težak zadatak kao 1997. godine kada je pobjedom nad Momirom Bulatovićem trasirao put obnove crnogorske suverenosti. Ovoga puta će pored opozicionih političara imati za protivnika sveštenstvo Mitropolije crnogorsko- primorske koji zloupotrebjavajuči religiju žele da ruše Crnu Goru i crnogorski identitet”, kazali su iz CKM.

Dodaju da će se 30. avgusta nastaviti započeta misija iz 2016. godine kada se pokušajem organizacije državnog udara željelo uskratiti pravo Crnoj Gori da samostalno upravlja svojom budućnošću. Kao i da na predstojećim izborima građani Crne Gore treba da znaju  da davanjem glasa političkim subjektima koji ne priznaju tekovine 21. maja  glasaju za rušenje nezavisnosti matične države.

“Sigurni smo da će mržnja prema Crnoj Gori  i njenim identitetu ujediniti veći dio opozicionih partija da zajedničkom listom pokušaju osvojiti većinu glasova i samimtim  sprovesti scenario iz 1918. godine kada je naša država  zahvaljujući domaćim izdajnicima izgubila svoju suverenost, a Crnogorska pravoslavna crkva autokefalnost”, zaključili su iz ove NVO.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare