CKM uputila otvoreno pismo Pažinu: Zašto radite protiv Crnogoraca i CPC?

Crnogorska kulturna mreža uputila je otvoreno pismo ministru pravde Zoranu Pažinu, navodeći da je ponuda koja je iznijeta Srpskoj pravoslavnoj crkvi uskraćivanje slobode vjeroispovijesti građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.

Njihovo pismo prenosimo u cjelosti:

Ministre Pažin,

Obraćamo Vam se kao „ Prvom pravniku Vlade Crne Gore“, sa pitanjem: Zašto radite protiv Crnogoraca i Crnogorske pravoslavne crkve? Vaša ponuda koju ste iznijeli Srpskoj pravoslavnoj crkvi se može jedino okarakterisati kao uskraćivanje slobode vjeroispovijesti građanima Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Crnogorci.

Neshvatljivo je da ste SPC ponudili da i nakon sudskih postupaka kakav god njihov epilog bio  nastave sa korišćenjem crkvenih objekata, što samim tim znači da u njima nijesu dobrodošli Crnogorci i sveštenstvo CPC. Minisrte Pažin hendikep Crne Gore je to što ste Vi bili glavni čovjek pregovaračkog tima jer ste neprijateljski nastrojeni  prema Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi. Na Vašu žalost, a na sreći Crnogoraca SPC nije prihvatila Vašu izdašnu  ponudu, čak Vam  je  Gojko Perović javnim obraćanjem“lupio šamar“ za koji se nadamo da će Vas dozvati pameti  da  ne radite protiv države koja Vas hrani  i koja Vam je omogućila beneficije koje nijesu dostupne običnom građaninu.

Ministre Pažin, sigurni smo da kada sami sa sobom presaberete svoje misli bićete svjesni da ste željeli da postizanjem dogovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom crnogorske svetinje zauvijek otmete od Crnogoraca i od Crnogorske pravoslavne crkve. Ovakvim gestom ste se svrstali na stranu onih koji su 1918. godine organizovali sramnu Podgoričku skupštinu na kojoj je prodata Crna Gora istim onim sa kojima ste pregovarali oko predaje naših svetinja.

Vaši potomci će biti u prilici da u istoriji Crne Gore o Vama čitaju kao o idajniku Crne Gore i njene crkve kao što svi danas čitamo o učesnicima Podgoričke skupštine i nelegalnom saboru Crnogorske pravoslavne crkve koji je organizovao Mitrofan Ban na kojem je ugašena Crnogorska pravoslavna crkva.

Zbog  ljudi poput Vas, koji se odose izdajnički prema Crnoj Gori, Milo Đukanović 30. avgusta mora da brani tekovine 21. maja i suverenost Crne Gore. Čvrsto vjerujemo da je i sam Đukanović svjestan Vaše zle namjere koju ste iskazali prema Crnoj Gori i da u koliko partija koju on predvodi bude formirala Vladu za izdajnike poput Vas neće biti mjesta.

Na kraju butite sigurni da će Crna Gora iz ove borbe izaći kao pobjednik i da više nikad čizma srpske vojske neće gaziti slobodu naše države.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD: Kukavički pokušaji zastrašivanja i napada na Crnogorce neće...

Pod parolom pomirenja, oni koji su, umjesto Crne Gore, vjerni nekoj drugoj državi, u panici od sasvim...

(VIDEO) Četvorica maskiranih muškaraca palicama napali mladića sa crnogorskom...

Kako se na videu zabilježenom u Urgentnom centru čuje, očevidac napada je policiji ispričao da su mladića,...

Sjutra oblačno, povremeno kiša

Vjetar mjestimično umjeren do jak, uglavnom jugozapadni, u popodnevnim satima će oslabiti. Jutarnja temperatura...

Sekulić: Milatović pokazao elementarno nepoznavanje ekonomije, ne zna da...

Tako se, po njegovim riječima, minimalna potrošačka korpa od decembra 2020. povećala sa 641euro na 800 eura...

Bošković: U nedjelju svi za broj 1, zbog Crne...

“Čast i zadovoljstvo je biti dio ove veličanstvene i posebno emotivne, građanske, evropske i pobjedničke konvencije. U...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare