Darmanović o granici sa Kosovom: CG nikada nije poništila ratifikovani međunarodni ugovor, pa neće ni ovog puta

Ministar vanjskih poslova Crne Gore Srđan Darmanović ponovio je danas da je za Crnu Goru pitanje demarkacije granice sa Kosovom završeno i da to nije samo stav naše zemlje već i Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država i da Crna Gora nikada nije poništila ratifikovani međunarodni ugovor i da se to neće desiti ni ovog puta.

„Nemam posebno mnogo da dodam onome što sam već više puta kazao na ovu temu. Mi smo sve što je bilo do nas uradili. U Beču smo potpisali međunarodni ugovor sa Kosovom u dobroj vjeri i taj ugovor smo uredno ratifikovali u parlamentu kao što to nalažu običaji i pravila međunarodnog prava i dobri običaji među zemljama“, kazao je Darmanović u Podgorici odgovarajući na pitanja novinara nakon razgovora sa ministrom vanjskih poslova Rumunije Teodorom Maleškanuom.

Ministar Darmanović je ponovio da je za Crnu Goru pitanje granice „riješena stvar“.

„Već sam rekao ranije nije mi poznato da je Crna Gora ikada poništila ratifikovani međunarodni ugovor tj. njen parlament tako da se to neće desiti ni ovoga puta. Mi smo naravno strpljivi da sačekamo eventualni pozitivan razvoj događaja na Kosovu pošto je ovo njihovo unutrašnje pitanje. Ne želimo da pravimo nikakav pritisak niti bilo kakvu atmosferu neregularnosti oko toga kada će doći do toga da kosovski parlament iznađe formulu po kojoj će ovaj međunarodni ugovor ratifikovati. Kao što ste vidjeli identičan stav sa stavom Crne Gore imaju Evropska unija i Sjedinjene Američke Države tako da naš stav nije ništa što bi bilo iznenađujuće i samim tim nemam nešto što bi bilo novo. Što se tiče eventualne međunarodne arbitraže – za arbitražu je potrebna saglasnost, volja, tj. potrebne su dvije strane, a već sam rekao da smo mi taj posao završili“, rekao je Darmanović.

{youtube}RVTj3YmDhCc{/youtube}

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bajden: Podrška Ukrajini će se nastaviti

"Želim da uvjerim američke saveznike, američki narod i narod Ukrajine da se mogu osloniti na našu podršku,...

Kosovo oduzima Radoičićevu vilu: Pretvoriće je u stanicu za...

Svećlja je rekao da je Radoičić vilu sagradio na zemljištu Agencije za šumarstvo Kosova i istakao da...

Adžić: Spremni smo za vanredne izbore, do njih će...

On je dodao i kako su spremni za lokalne izbore, te da će do vanrednih na državnom...

Velika Britanija šalje 200 vojnika koji će se priduržiti...

„Nakon zahteva vrhovnog komandanta savezničkih snaga za Evropu i odobrenja Sjevernoatlantskog saveta, Ujedinjeno Kraljevstvo će u narednim...

El Ninjo je još uvijek tu, nismo ni svjesni...

El Ninjo je jedna od tri faze južne oscilacije, koja prati promjene temperature vode u Tihom okeanu....

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare