Delegacija DF razgovarala sa premijerom Vojvodine Igorom Mirovićem: Idemo trasom politike koja će omogućiti još bolju saradnju dvije zemlje

Delegacija Demokratskog fronta i Koalicije "Za budućnost Herceg Novog i Boke" sastala se danas sa predsjednikom Pokrajinske vlade Vojvodine Igorom Mirovićem i gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem.

Na sastanku je dogovorena saradnja Morskog dobra i Privredne komore Vojvodine, kao i konkretne aktivnosti sa Turističkom organizacijom Vojvodine u cilju još veće posjete turista iz Vojvodine i cijele Srbije Herceg Novom i Boki, kao i u cilju razvoja turizma u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije i poslanik DF-a Simonida Kordić je naglasila da je razvoj ekonomske i kulturne saradnje između Crne Gore i Vojvodine u zajedničkom interesu. Posebno je skrenula pažnju na potrebu i intenzitet saradnje Herceg Novog i Novog Sada.

Predsjednik Mirović je apelovao na sve građane Vojvodine da svoj odmor provedu u Crnoj Gori i kazao da će sam ljetovati sa porodicom u Herceg Novom, jednom od najljepših gradova našeg primorja.

“Nijedna politika ne može da poremeti odnose običnih ljudi u Srbiji i Crnoj Gori, jer nas vežu prijateljstvo i bratstvo u čije su temelje mnogi položili svoju žrtvu. Očekujem da današnji susret bude poziv za sve da idemo trasom politike koja će omogućiti još bolju saradnju dvije zemlje, jer to traže građani, privreda, turizam, ali i sve druge oblasti društvenog života i rada i u Srbiji i u Crnoj Gori”, rekao je Mirović.

Gradonačelnik Novog Sada je pozvao Novosađane da posjete bratsku Crnu Goru i podržao “Koaliciju za budućnost Herceg Novog i Boke” na predstojećim izborima, sa željom da naši bliski i bratski odnosi budu još bolji u budućnosti.

Potrebno je naglasiti da su stanovnici Srbije i Vojvodine i u najtežim vremenima bili najbrojniji turisti u Crnoj Gori. Herceg Novi naročito gaji dobre privredne i kulturološke odnose sa tradicionalno bliskom Srbijom na korist svih naših građana i u interesu bolje budućnosti Herceg Novog, Boke i cijele Crne Gore.

Učesnici sastanka su pozdravili inicijativu predsjednika Nove srpske demokratije Andrije Mandića za održavanjem ovakvog jednog sastanka koji znači mnogo u povezivanju Boke Kotorske i Vojvodine, uz nadu da će slični sastanci biti češći.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare