Delegacija DPS posjetila ambasadu Ukrajine i oštro osudila bezumni akt ruske agresije, na suverenu, evropsku državu

Delegacija DPS koju su činili potpredsjednik Jevto Eraković, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, šef kluba poslanika Danijel Živković, i članovi Predsjedništva: Aleksandra Vuković, Nikola Rakočević, Andrija Nikolić posjetila je ambasadu Ukrajine u Crnoj Gori, saopšteno je iz te političke partije.

Članovi DPS-a posjetili su ambasadorku Ukrajine u Crnoj Gori Nataliju Fijalku, i tom prilikom iskazali punu saosjećajnost, podršku i solidarnost sa građanima i građankama Ukrajine, kao i podršku samostalnosti, jedinstvu i suverenitetu te države.

Delegacija DPS oštro je osudila bezumni akt ruske agresije, na suverenu, evropsku državu.

“Članovi delegacije iskazali su divljenje i veliko poštovanje prema narodu Ukrajine i rukovodstvu te države, koji svi zajedno danas brane pravo na slobodu i teritorijalni integritet Ukrajine, čuvajući istovremeno i temeljne vrijednosti savremene evropske civilizacije”, navodi se u saopštenju.

Prilikom susreta sa otpravnicom poslova Ukrajine u Crnoj Gori, Nj. E. Natalijom Fijalko razmijenjene su i informacije o ukrajinskim izbjeglicama koje pristižu u Crnu Goru, i čiji broj raste iz dana u dan, te o modalitetima pomoći ugroženom stanovništvu.

“Crna Gora i njeni građani su kroz istoriju više puta pokazali humanost i solidarnost prema ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoje domove, pruživši im utočište u teškim vremenima ratnih razaranja, jednako kao što danas pokazuju razumijevanje za patnju kroz koju prolazi i ukrajinski narod”, saopšteno je iz DPS-a.

Iz te političke partije su poručili da će se snažno založiti da Crna Gora i njene državne institucije pomognu globalnim naporima demokratskog svijeta u odbrani slobode i nezavisnosti Ukrajine, kako bi građani te zemlje što prije nastavili normalan život u mirnodopskim uslovima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

“Otvoreni Balkan” temelj za jačanje ekonomija

"Sjedinjene Države podržavaju ove i druge komplementarne inicijative za zajedničko produbljivanje regionalne ekonomske...

Od danas ograničene marže na brašno, ulje, šećer i...

Ograničenjem marži ove životne namirnice bi mogle da budu jeftinije, a odluka je...

Radovanić: Članstvo Crne Gore u EU bilo bi vjetar...

Na evropskom skupu LEAD21 učestvovaće poslanici iz brojnih evropskih država: Poljske, Finske,...

Dukaj: Radna grupa u roku završila rad i uradila...

Slijedi izrada nacrta i javna rasprava. ''Crna Gora je tako...

Radulović: Nadamo se da saobraćaj neće biti ponovo zaustavljen

To je, sa Simpozijuma Međunarodne organizacije civilnog vazduhoplovstva koja...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare