DEMOKRATE POMOGLE ŠARIĆEVOJ FIRMI, MRSS ZA STANDARD: Ministarstvo će ispitati politiku zapošljavanja Zavoda za zapošljavanje

Vijest da je Zavod za zapošljavanje preko programa ''Osposobljavanje za rad kod poslodavca'' za 2022. godinu subvencionirao firmu Duška Šarića i Nikole Pekovića sa 109 hiljada eura, kao i Rudnik uglja i Opština Mojkovac, kojima rukovode kadrovi Demokrata i Demokratskog fronta, kao da je malo koga iznenadila, a ni pogodila.

Nelogičnosti poput one iz rubrike “vjerovali ili ne” da se butiku iz Rožaja dodijeli 37 hiljada eura da zaposli 11 radnika baca osnovanu sumnju da se novac dijelio po principu poznanstava i sopstvene koristi, a ne onoga što je intencija Vlade da se, prije svega, pomognu poslodavci sa sjevera da prežive ekonomske udare izazvane koronom i ratom u Ukrajini.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja je u odgovoru portalu Standard najavilo će u narednom periodu unaprijediti aktivnosti  na praćenju zakonitosti rada i postupanja Zavoda za zapošljavanje u sprovođenju zakona, drugih propisa i opštih akata.

“Ministarstvo će ispitati efekte sprovođenja aktivne politike zapošljavanja koje sprovodi Zavod za zapošljavanje i shodno tome preduzeti neophodne aktivnosti u skladu sa Zakonom”, saopštili su Standardu iz Ministarstva rada i socijalnog staranja. .

Podsjetimo Zavod za zapošljavanje Crne Gore u martu je raspisao konkurs za realizaciju Programa “Osposobljavanje za rad kod poslodavca”, za šta su izdvojena sredstva u iznosu od 848.696,58 eura.

Predmet konkursa je izbor poslodavaca koji će realizovati programe osposobljavanja za rad kod poslodavca za nezaposlena lica iz evidencije Zavoda za zapošljavanje Crne Gore. Program je namijenjen nezaposlenim licima čija znanja, vještine i kompetencije nijesu dovoljne za obavljanje poslova određenih zanimanja. Planirana je realizacija programa za 249 nezaposlenih lica iz ciljne grupe Programa.

Od 192 firme koje su se prijavile na konkurs, ZZZCG izabrao je samo 31, a najviše novca dao je za firmu ”Spencer & Hill Team” čiji su osnivači Duško Šarić i Nikola Peković, a izvršni direktor Ivica Šarić, kako piše u podacima CRPS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

Milatović: Naložiću preispitivanje postavljanja posebne trake na Bulevaru Svetog...

On je najavio da će naložiti da se taj model preispita. “Upravo iz tih...

Pogledajte kada su polasci iz crnogorskih gradova na sjutrašnji...

Iz Pokreta “Ima nas” prethodno su saopštili da je sjutrašnji protest “prilika je da građani iskažu svoje...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Radnik
Radnik
31/05/2022•13:16 13:16

Ono sto je radjeno u proteklih godinu I po dana nije samo partijsko zaposljavanje vec I otimanje radnih mjesta iskusnim I kompetentnim kadrovima u drzavnim preduzecima I institucijama. O mobingu, I to onom pravom je suvisno govoriti. Inspekcijski organi moraju ispitati preduzeca I institucije jer veliki broj ljudi cuti I trpi, jos uvijek. Jednostavno, fasisticke horde sastavljene od laznih demokrata I dfovaca izvrle su etnicko I kadrovsko ciscenje, pod izgovorom promjena na bolje. Lov na vjestice I dalje traje, narocito u onim preduzecima I institucijama gdje se fasisti I radikali osjecaju sigurnim da su obezbjedili siguran status. Zakon o radu… Pročitaj više »