test

DF Zeta: Ivanović da povuče potpis sa kriminalnog predloga Zakona o teritorijalnoj organizaciji

Standard

25/07/2022

18:37

Demokratski front Zete poziva šefa kluba poslanika SNP Dragana Ivanovića da povuče svoj potpis sa predloga Izmjena i dopuna Zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim je, kako navode, predviđeno da područje Zete ostane bez ključnih privrednih i prirodnih resursa i postane obezglavljena opština zavisna od svega i svakog.

”Podsjećamo javnost da je predsjednica OO SNP Zeta i odbornica u Skupštini GO Golubovci Slađana Kaluđerović prije nekoliko dana u medijima izjavila da će poslanik Dragan Ivanović povući svoj potpis sa ovako predloženih izmjena i dopuna pomenutog zakona. Ali ne samo da Dragan Ivanović nije povukao potpis, već se dogodila nezamisliva parlamentarna sprdnja, da su poslanici SNP glasali protiv sopstvenog predloga zakona, istovremeno omogućivši DPS-u da realizuje svoj monstruozni naum i u administrativnom smislu obogalji područje buduće opštine”, navodi se u saopštenju DF Zeta.

Posebno iritira, kako navode, što su upravo predstavnici SNP- a prije nedjelju dana bili na zboru građana Zete na kojem su glasali za Deklaraciju o zaštiti interesa Zete, a onda nakon sedam dana “odigrali dupli pas sa DPS- om što je vidjela čitava crnogorska javnost”.

”Tako su poslanici SNP danas stvorili pretpostavke da područje Zete ostane bez ključnih privrednih resursa koji se nalaze uz magistralni pravac Podgorica- Zeta- Petrovac, da crkva Svetog Nikola i groblje u Matagužima bude u sastavu opštine Tuzi, vodoizvorište u Boljesestrama u opštini Cetinje, da ostanu nedefinisane koncesione naknade za aerodrom u Golubovcima i naknade za eksploataciju šljunka u koritu rijeke Morače. Na ovaj način SNP zajedno sa DPS-om preuzima odgovornost za sve što će se dešavati u narednom periodu, jer svojim bahatim i protivustavnim djelovanjem s pravom će izazvati revolt svakog dobronamjernog građanina Zete bez obzira na političku prpadnost”, navode iz DF Zeta.

Oni još jednom pozivaju SNP i Ivanovića  da povuče potpis sa” kriminalnog akta i ne bude saučesnik u još jednoj administrativnoj egzekuciji Zete”.

”A nemamo sumnju da će građani Zete adekvatno odgovoriti i na ovaj pokušaj ugrožavanja njihovih životnih interesa”, zaključuju iz DF-a.

Izvor (naslovna fotografija):

Ilustracija

Ostavite komentar

Komentari (0)