Đeljošaj: Put Crne Gore u EU ne dovoditi u pitanje zbog sitnih partijskih interesa

Lider Albanske alternative Nik Đeljošaj poručio je da se evropski put Crne Gore, zbog sitnih partijskih interesa, nikako ne smije dovesti u pitanje, te da Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj moraju biti jedini i isključivi interes svih subjekata na domaćoj političkoj sceni.

“Uprkos svim aktuelnim dešavanjima koja opterećuju crnogorsku političku svakodnevicu, nikako se ne smije, zbog sitnih partijskih interesa, dovesti u pitanje evropski put Crne Gore. Proces evropske integracije mora biti bezuslovni pokretač demokratizacije i daljeg ekonomskog osnaživanja crnogorskog društva”, rekao je Đeljošaj.

Stoga je, kako je rekao, postizanje konsenzusa za izbor uglednih pravnika u Ustavni sud i Sudski savjet prilika koja se ne smije propustiti “kako bi se održao korak u ispunjavanju očekivanja koje od nas ima Evropska unija”.

“Svako odlaganje i nedonošenje ovih odluka veoma brzo je poruka nespremnosti da koračamo prema EU, ali i jasno na djelu ko je za evropske integracije ne samo deklarativno. Kao što je poznato, albanski poslanici u Skupštini Crne Gore su oduvijek bili konstruktivan partner i davali nedvosmislenu podršku svim reformskim procesima, snažno se zalažući za jačanje državnih institucija i pravnog poretka”, kazao je Đeljošaj.

Podrška Albanaca, poručio je, neće izostati ni ovog puta, “jer smatramo da se isključivo korijenitim reformama može ispuniti prioritetni cilj – punopravno članstvo u Evropskoj uniji”.

“Napredak evropskih integracija, oličen u otvaranju pretpristupnih pregovora sa Albanijom i Sjevernom Makedonijom, snažan su zamajac za stabilnost i napredovanje cjelokupnog našeg regiona. Stoga, Crna Gora i njen dalji demokratski razvoj mora biti jedini i isključivi interes svih subjekata na crnogorskoj političkoj sceni, za dobrobit građana Crne Gore. Iskreno sam uvjeren da će ovoga puta mudrost prevladati i da nam evropska perspektiva ni pod kojim uslovom neće izmaći”, zaključio je Đeljošaj.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

Neredi u Briselu poslije pobjede Maroka nad Belgijom

Kako su objavili mediji, okupljeni su gađali policiju kamenicama, uništavali automobile koji su se nalazili u blizini...

UNDP pokreće dijalog o rodnoj ravnopravnosti u crnogorskom društvu

Kako navode u saopštenju UNDP-a, napredak koji je ostvaren ka postizanju rodne ravnopravnosti u posljednjih četvrt vijeka,...

Milatović: Naložiću preispitivanje postavljanja posebne trake na Bulevaru Svetog...

On je najavio da će naložiti da se taj model preispita. “Upravo iz tih...

Pogledajte kada su polasci iz crnogorskih gradova na sjutrašnji...

Iz Pokreta “Ima nas” prethodno su saopštili da je sjutrašnji protest “prilika je da građani iskažu svoje...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare