test

Đukanović: Veljović se nije sukobljavao, pokušao da u manastiru spusti tenzije

Standard

16/09/2021

20:59

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da njegovom savjetniku za bezbjednost Veselinu Veljoviću nije bilo mjesto u ulozi nekoga ko pokušava da probije kordon na protestima na Dvorskom trgu 5. septembra, kada je organizovano ustoličenje mitropolita MCP Joanikija u Cetinjskom manastiru, ali ističe da je pokušao da spusti tenzije.

Razumijem čovjeka sa patriotskim nabojem u nekoj specifičnoj okolnosti koji dođe i razgovara sa svojim dojučerašnjim službenicima, i prema iskazu njegovom, kojem nemam razloga da ne vjerujem iz našeg dosadašnjeg iskustva, i gledanju te slike, ja tamo ne vidim sukobljavanje. I to ne potvrđuju ni ljudi koji stoje u tom kordonu. Dakle, ne vidim sukobljavanje – istakao je Đukanović.

Prema iskazu Veljovića, pokušao je, kaže Đukanović, da ih ubijedi da mu otvore prolaz i da u komunikaciji sa ljudima u manastiru spusti tenzije.

Ističe i da postoji ozbiljna razlika između ove slike i one koje smo imali ispred parlamenta 2015. godine kada je protestovao Demokratski front.

I to je naravno ključna stvar. Dakle, jer to je ako se ja dobro sjećam upravo razlika u kvalifikovanju krivičnog djela, dakle kod Veljovića se moglo kazati da je svojom pričom i uticajem na njih pokušao možda osujeti sliužbeno lice u vršenju njegove dužnosti. Kod Milana Kneževića smo vidjeli na službeno lice. To je bitna razlika i to su dva krivična djela koliko se sjećam u Krivičnom zakoniku – rekao je Đukanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)