Đukanović: Veljović se nije sukobljavao, pokušao da u manastiru spusti tenzije

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da njegovom savjetniku za bezbjednost Veselinu Veljoviću nije bilo mjesto u ulozi nekoga ko pokušava da probije kordon na protestima na Dvorskom trgu 5. septembra, kada je organizovano ustoličenje mitropolita MCP Joanikija u Cetinjskom manastiru, ali ističe da je pokušao da spusti tenzije.

Razumijem čovjeka sa patriotskim nabojem u nekoj specifičnoj okolnosti koji dođe i razgovara sa svojim dojučerašnjim službenicima, i prema iskazu njegovom, kojem nemam razloga da ne vjerujem iz našeg dosadašnjeg iskustva, i gledanju te slike, ja tamo ne vidim sukobljavanje. I to ne potvrđuju ni ljudi koji stoje u tom kordonu. Dakle, ne vidim sukobljavanje – istakao je Đukanović.

Prema iskazu Veljovića, pokušao je, kaže Đukanović, da ih ubijedi da mu otvore prolaz i da u komunikaciji sa ljudima u manastiru spusti tenzije.

Ističe i da postoji ozbiljna razlika između ove slike i one koje smo imali ispred parlamenta 2015. godine kada je protestovao Demokratski front.

I to je naravno ključna stvar. Dakle, jer to je ako se ja dobro sjećam upravo razlika u kvalifikovanju krivičnog djela, dakle kod Veljovića se moglo kazati da je svojom pričom i uticajem na njih pokušao možda osujeti sliužbeno lice u vršenju njegove dužnosti. Kod Milana Kneževića smo vidjeli na službeno lice. To je bitna razlika i to su dva krivična djela koliko se sjećam u Krivičnom zakoniku – rekao je Đukanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nastavlja se dezinsekcija na području Podgorice

“Dezinsekcija koja će se danas vršiti obuhvatiće naselja: Tološi, Mareza, Vranići, Malo brdo, Momišići, Novi grad, Blok...

Adžić: Nijednom nismo demantovali Radunovića, bilo više poziva ka...

''Ono što je stav policije, ali dok se ne sprovede istraga, ne možemo...

Abazović o pisanju M portala: Prave se konstrukcije od...

"Vidjećemo šta će biti 19. avgusta, možda se pojavi još jedna inicijativa o nepovjerenju Vladi pa ćemo...

Vesni Bratić oduzet diplomatski pasoš

''Išla bih, možda, i u inozemstvo nego mi ministar (neustavni) izvanjskih poništio dipl....

Korona presjek: Preminula jedna osoba, 548 novooboljelih

Kako je saopšteno, izvršeno je 1.656 analiza.  Oporavljenih je 769,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare