DPS: Bečić je s 19 godina vodio kampanju protiv CG

Lider Demokrata Aleksa Bečić imao je 21 godinu kada je učestvovao na protestima i rušilačkim demonstracijama protiv priznanja Kosova, a funckioner te stranke Velizar Kaluđerović je kada je imao 48 godina, 1999., dok je Sedmi bataljon zastrašivao po Crnoj Gori, regrutovao ljude po političkoj podobnosti da hapse crnogorsku mladost, saopštli su iz Demokratske partije socijalista.

Demokratama su uzaludni pokušaji da svojom kampanjom sve uvjere da njihova stranka nema nikakve veze sa nepočistvima tokom devedesetih godina.

Kako su kazali iz DPS-a, Demokratama su uzaludni pokušaji da uvjere da je lider te partije Aleksa Bečić za “razna nepočinsta koja mu se pripisuju bio isuviše mali”.

Oni podsjećaju na “nekoliko činjenica vezanih za lik i djelo stranke Demagoga”.

Kako ističu iz DPS-a, Bečić je “privučen ideologijom SNP-a, stranke koja je željela da Crna Gora bude 27 izborna jedinica u Srbiji”, pristupio toj stranci kada je imao 17 godina.

“Kada je vodio kampanju protiv Crne Gore i činio sve da referendum ne uspije, da ona kao država ne postoji, već da bude pod patronatom Srbije, Aleksa je imao 19 godina. Kada je na referendumu rekao `NE` obnovi državnosti, Aleksa je bio na pragu treće decenije i u istoj toj godini je postao funkcioner ove partije. Kada je učestvovao na protestima i rušilačkim demonstracijama protiv priznanja Kosova, Aleksa je imao 21 godinu. Kad je tvrdio da je trobojka državna zastava, Aleksa je imao 28 godina. Kad je grlio beranskog četnika Aleksa je imao 30 godina”, naglasili su iz DPS-a.

U četvrtoj deceniji, kako dodaju, Bečić je dobio političku amneziju, “zaboravio je sve od punoljetstva do današnjih dana, i pokušava da nas uvjeri da je najsrećniji bio dok se igrao pijesku i sklapao lego kocke, sakrivajući da je sa nepunih 18 godina, pa i ranije, prigrlio ideologiju koja ga je politički i ljudski oblikovala”.

“Kad je SNP bio u koaliciji sa JUL-om Mire Marković i Šešeljevim radikalima, pa su nakon dobre saradnje na saveznom nivou formirali u Crnoj Gori koaliciju `Jugoslavija – SNP – Momir Bulatović`, današnji Bečićevi funkcioneri, a nekad udarne pesnice Bulatovićevog SNP-a – Velizar Kaluđerovic, Vladan Vujović i Neven Gošović – imali su 49, odnosno 47 godina”, kazali su iz DPS-a.

“Zato su uzaludne i fotografije bebe Alekse i naprasno brisanje činjenica iz političke biografije. Bečić je i dalje samo podmlađeni i ukravaćeni SNP”, zaključili su iz DPS.

 

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Abazović: Nemam saznanja da Pavićević radi za BIA

Istakao je da je tako bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

“Po meni se ništa neće zvati” selektovan za program...

Od 94 prijavljena projekata debitantskih dugometražnih igranih filmova iz jugoistočne Evrope odabrano je...

Knežević ironično čestitao Mugoši: “Srećna sloboda, mučeniče DPS-a, gromado...

"Srećna ti sloboda mučeniče DPS-a, da je zdravo trošiš, gromado poštenja, podigni obrve radi Severine, Mareza se...

Samo osam članica EU bezuslovno podržava status kandidata za...

Očekuje se da pitanje davanja statusa kandidata za EU Ukrajini, što je prvi korak na dugom putu...

Abazović: Potpuno je u redu da neko rješenje neko...

Tako je, podsjeća, bilo i prilikom nedavnog postavljanja direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare