Izvor:Dan

Evropska komisija očekuje smirenost i uzdržanost u Crnoj Gori

Evropska komisija (EK) očekuje smirenost, uzdržanost i inkluzivni politički dijalogu Crnoj Gori, kao i poštovanje vrijednosti Evropske unije (EU), kazala je juče portparol Evropske komisije Ana Pisonero Hernandes.

Ona je rekla da pomno prate politička kretanja nakon izbora u Crnoj Gori i da se raduju konstituisanju novog parlamenta i formiranju nove vlade, koja će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU.

“Očekujemo smirenost i uzdržanost, inkluzivni politički dijalog i poštovanje vrijednosti EU, koje uključuju poštovanje manjina u Crnoj Gori. Sloboda okupljanja je osnovno pravo, ali treba ga primjenjivati uz puno poštovanje prava građana i javnog reda”, napisala je Pisonero Hernandes na Tviteru.

Komentarišući napad na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, ona je za RTCG kazala da EU očekuje smirenost i uzdržanost, inkluzivan politički dijalog, kao i poštovanje vrijednosti EU, koje podrazumijevaju poštovanje manjina.

“Iako je sloboda okupljanja osnovno pravo EU, ona treba da bude ostvarena bez narušavanja javnog zdravlja i uz puno poštovanje vladavine prava i javnog reda i mira. Kako je naglašeno u izjavi visokog predstavnika/ potpredsjednika i komesara, očekujemo konstituisanje novog parlamenta i formiranje nove vlade koji će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU. U tom kontekstu, očekujemo smirenost i uzdržanost, inkluzivan politički dijalog, kao i poštovanje vrijednosti EU, koje podrazumijevaju poštovanje manjina”, ističe Pisonero Hernades.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radulović uputio pismo najvišim zvaničnicima EK o značaju nabavke...

U susret samitu lidera Evropske unije koji se održava 21. januara, ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović uputio...

Presjek: Koronavirus potvrđen kod 351 osobe, premnulo devet pacijenata

Novootkriveni su iz sledećih opština: Podgorica 131

DPS Berane: Lokalni funcioneri radna mjesta zamijenili plivanjem za...

"Beranski lokalni funkcioneri: Bojan Radošević, sekretar Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj, Božo...

(UŽIVO) Bajden stigao u Kapitol Hil; Evakuacija Vrhovnog suda...

Inauguraciju možete pratiti uživo na našem portalu: 16:20 Evakuacija Vrhovnog...

MMF snizio stopu rasta za njemačku ekonomiju

Najveća evropska ekonomija ove godine bi trebalo da poraste 3,5 odsto, objavio je...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare