Izvor:Dan

Evropska komisija očekuje smirenost i uzdržanost u Crnoj Gori

Evropska komisija (EK) očekuje smirenost, uzdržanost i inkluzivni politički dijalogu Crnoj Gori, kao i poštovanje vrijednosti Evropske unije (EU), kazala je juče portparol Evropske komisije Ana Pisonero Hernandes.

Ona je rekla da pomno prate politička kretanja nakon izbora u Crnoj Gori i da se raduju konstituisanju novog parlamenta i formiranju nove vlade, koja će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU.

“Očekujemo smirenost i uzdržanost, inkluzivni politički dijalog i poštovanje vrijednosti EU, koje uključuju poštovanje manjina u Crnoj Gori. Sloboda okupljanja je osnovno pravo, ali treba ga primjenjivati uz puno poštovanje prava građana i javnog reda”, napisala je Pisonero Hernandes na Tviteru.

Komentarišući napad na prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, ona je za RTCG kazala da EU očekuje smirenost i uzdržanost, inkluzivan politički dijalog, kao i poštovanje vrijednosti EU, koje podrazumijevaju poštovanje manjina.

“Iako je sloboda okupljanja osnovno pravo EU, ona treba da bude ostvarena bez narušavanja javnog zdravlja i uz puno poštovanje vladavine prava i javnog reda i mira. Kako je naglašeno u izjavi visokog predstavnika/ potpredsjednika i komesara, očekujemo konstituisanje novog parlamenta i formiranje nove vlade koji će nastaviti stabilan put Crne Gore ka EU. U tom kontekstu, očekujemo smirenost i uzdržanost, inkluzivan politički dijalog, kao i poštovanje vrijednosti EU, koje podrazumijevaju poštovanje manjina”, ističe Pisonero Hernades.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Demokrate: Za interese građana postoji mnogo gorih stvari od...

“Poručuje nam onaj koji je branio Đukanovića za šverc cigareta tvrdeći kako je to udar na Crnu...

Abazović: Obračunali smo se Belivukovim vođama, to je velika...

Rekao je da je to u Srbiji s pravom najveća tema u posljednjih nekoliko mjeseci.

Detaljno objašnjenje: Zašto vakcina AstraZeneka izaziva teže reakcije posle...

Na primer, za očekivati je da će reakcije kod starijih ljudi biti blaže nego kod mladih jer...

U Tivtu uhvaćeno dvadesetak grla poludivljih goveda

Pohvatana stoka je smještena u improvizovani obor na dijelu nekadašnjeg poljoprivrednom dobra Montepranzo-Bokaprodukt u blizini aerodroma Tivat.

Krivokapić: Baštinimo iste vrijednosti i gradimo bolju budućnost za...

''Baštinimo iste vrijednosti i gradimo bolju budućnost za sve građane evropske porodice'', kazao je Krivokapić. 

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare