test

Građanska inicijativa 21. maj: Probušene gume na vozilu aktivistkinje, povećava se nasilje prema kritičarima vlasti

Standard

31/07/2022

18:08

Građanska inicijativa ''21. maj'' najoštrije osuđuje uništavanje privatnog motornog vozila građanske aktivistkinje Darinke Daje Ljubiše koja je, kako su saopštili, u Budvi prepoznata po kritikovanju lokalnih kleronacionalističkih i kriminalnih struktura.



“Incident u kojem su probušene sve četiri gume na njenom vozilu je uredno prijavljen policiji. Urađen je foto elebarat i postoje već prve indicije o mogućim izvršiocima”, saopštili su članovi GI “21. maj”, Ljubomir Filipović i Aleksandar Saša Zeković.

Foto: GI 21. maj
Foto: GI 21. maj

Ističu da se najoštrije protive “zastrašivanju i nasilju prema kritičarima vlasti”.

“Zahtijevamo zaštitu svih koji drže do određenih građanskih i demokratskih vrijednosti od struktura koje predstavljaju spregu kriminala sa korumpiranim djelovima crkve, politike i lokalnih vlasti”, poručuju iz GI “21. maj”.

Takođe pozvali su Upravu policije da otkrije ko je, kako kažu, pokušao da izgura sa kolovoza vozilo kojim je upravljala građanska aktivistkinja Ivana Pajović.

“Očekujemo da Uprava policije u najkraćem roku identifikuje i procesuira počinioce i tako pokaže da je različite centri moći ne koriste i ne zloupotrebljavaju za obračun sa političkim protivnicima i neistomišljenicima”, zaključuju u saopštenju.

Izvor (naslovna fotografija):

GI 21.maj

Ostavite komentar

Komentari (0)