Ibrahimović: Kad bih bio mandatar insistirao bih da Vlada traje do 2024. godine; EU integracije, ekonomija i pomirenje prioriteti

Lider Bošnjačke stanke (BS) i ministar kapitalnih investicija u tehničkom mandatu Ervin Ibrahimović kazao je da bi, u slučaju da dobije priliku da bude mandatar za sastav nove Vlade, insistirao da ona traje do 2024. godine.

Al Jazeera prenosi da se Ibrahimović spominje kao kandidat za premijera prihvatljiv Evropskoj uniji, te da bi da u mogućem dogovoru podržala i Demokratska partija scoiajlista (DPS).

Ibrahimović zagovara široku koalicionu Vladu sa tri kljične tačke.

”Evropske integracije, ekonomija, pomirenje u Crnoj Gori. Ako bih bio u prilici da dobijem šansu da budem mandatar i ako bih prihvatio to, insistirao bih da to bude ipak Vlada do 2024. godine, a ne neka prelazna ili sa kraćim trajanjem”, poručio je on u izjavi za Al Jazeeru.

Ibrahimović je ranije saopštio da je potrebno hitno formiranje jake Vlade u kojoj bi bilo mjesta za sve koji žele evropski i evroatlantski put Crne Gore.

On je rekao da je Vlada Dritana Abazovića dobro započela posao, ali da je promijenila prioritete, što je dovelo do izglasavanja nepovjerenja.

Resetovanje većina od 30. avgusta 2020. je, kaže Ibrahimović, legitimno, ističući da je Bošnjačka stranka spremna da razgovara sa svima koji su za evroatlantski put Crne Gore.

”BS jasno poručuje da sa nama mogu razgovarati svi koji nas doživljavaju na partnerskom odnosu i prije svega su za evroatlantski put Crne Gore. Svi koji žele da idu u tom pravcu imaju partnera u nama”, naglasio je Ibrahimović.

On je rekao da nam vrijeme ne ide na ruku.

”Moramo da budemo politički odgovorni. Želim da upozorim da je potrebno hitno formiranje jake Vlade. Naš evropski put će ponovo biti zaustavljen. Nas na stanici čeka brzi voz za EU. Bojim se da će otići, ako budemo dugo čekali”, naglasio je Ibrahimović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

IZBORI U TURSKOJ; Erdogan: Turska pokazala sjajan primjer demokratije

Erdogan je nakon glasanja rekao da je turski narod pokazao odličan primjer demokratije u prvom krugu.

Stoltenberg od Prištine zatražio da ne vuče jednostrane poteze

„Priština i Beograd moraju da se angažuju u dijalogu kojim rukovodi EU kao jedinom načinu za mir...

Državljanin BiH u automobilu krijumčario 12 Kineza

Policija iz Slavonskog Broda saopštila je da su u mjestu Slobodnica u petak, 26. maja, uveče prilikom...

Dugoročna prognoza: Još nije gotovo sa kišom

Tako makar govore dugoročne računarske prognoze, koje predviđaju kako sa kišom još nije gotovo.

Dukljani posjetili plavu grobnicu Crnogoraca, simbol hrabrosti i žrtve...

Na Badnje jutro 1916, brod Brindizi koji je prevozio crnogorske dobrovoljce iz Sjeverne Amerike prema Crnoj Gori,...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare