Izvor:Dan

Je li u Nikšiću na pomolu budvanski scenario

Koalicije koje u Nikšiću treba da formiraju vlast, „Za budućnost Nikšića“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“, još uvijek nisu postigle dogovor oko raspodjele ključnih funkcija u gradu pod Trebjesom, a kako Dan saznaje, u opticaju je i scenario iz budvanske opštine. To znači da bi Nikšić u narednom četvorogodišnjem mandatu mogao imati dva gradonačelnika, i to Marka Kovačevića, čiji je savez osvojio 11 mandata, i Moma Koprivicu, čija je koalicija osvojila 10 mandata, a koji bi taj grad vodili po dvije godine.

Iz dvije vodeće koalicije uvjeravaju da, iako dogovor još nije postignut, u pregovaračkom procesu nema nikakvog zastoja, pa ni oko raspodjele funkcija, i da samo ne žele da izlaze pred javnost dok ne postignu konkretne dogovore i donesu preciznije odluke, koje će biti od koristi građanima Nikšića i cijele Crne Gore.

Predsjednik nikšićkog odbora Demokrata Nemanja Vuković kazao je za Dan da u pregovorima tri koalicije nema zastoja i da imaju dovoljno vremena za dogovor.

“Nema nikakvog zastoja u pregovaračkom procesu. Sve se odvija u jednoj korektnoj atmosferi. S tim što se u nedjelju ponavljaju izbori na jednom biračkom mjestu i, ukoliko sve bude u redu, OIK će proglasiti konačne rezultate u srijedu, 7. aprila. Po zakonu, predsjednik Skupštine je dužan da od tog datuma u roku od 15 dana sazove sjednicu i onda u roku od 15 dana da se sjednica i održi, što je mjesec dana ukupno, tako da nemamo taj vid pritiska da se pregovori što prije završe”, rekao je Vuković.

Upitan da li se zna ko će biti predsjednik opštine, a ko čelnik lokalnog parlamenta, on je odgovorio da dogovor o funkcijama još nije postignut i da su sve opcije na stolu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ministarstvo ekologije namjerava da neutrališe crnu ekološku tačku –...

"Namjerni smo da krenemo u rješavanje i ovog ekološkog problema, stoga su predstavnici MEPG-a danas sa ekspertima...

Bećiraj želio da napusti Tel Aviv, klub ga zaustavio

Tamošnje prvenstvo naprasno je prekinuo zbog tokom ratnih sukoba između izraelskih snaga i Hamasa.

Marković: Nema pregovora oko antifašizma!

Marković je kazao da je takva vijest iz Ministarstva prosvjete toliko bezumna, da uopšte neće dozvoliti sebi...

Bošković: Dođosmo do vremena kada svi koji promovišu antifašizam...

“Nevjerovatan sunovrat Crne Gore. Od građanskog, multietničkog i prije svega antifašističkog društva, koje je bilo primjer suživota...

Palestinski militanti ispalili više od 1.600 raketa prema Izraelu

Oko 400 raketa ispaljeno je iz Gaze i nije uspjelo doći do izraelske teritorije, rekao je Džonatan...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare