Jedan kandidat Beograda već je izgubio izbore, tvrdokorni sljedbenici DF-a neće glasati za Milatovića

Nijesam nimalo siguran, uprkos Mandićevom pozivu glasačima DF-a da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za Jakova Milatovića, da će taj poziv kod tvrdokornih sljedbenika Demokratskog fronta biti prihvaćen u potpunom smislu, kazao je istoričar Novak Adžić.

Štoviše, stava sam da jedan dio glasača DF-a neće glasati za Milatovića, već će apstinirati u drugom krugu. Ne izgleda mi realno ni da je lider PZP-a Nebojša Medojević, kao jedan od konstituenata DF-a, nakon svega što se zbilo u relacijama i njegovom konfliktu sa Milojkom Spajićem i vrhom Pokreta Evropa sad, sklon da (sa svojim pristalicama, koliko god ih imao) podrži Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora. 

Više sam sklon procjeni da će Medojević sa svojim krilom unutar Demokratskog fronta apstinirati u drugom krugu. Ne znači da će se to dogoditi, ali vrlo realno može i gotovo da je izvjesno. Elem, smatram da Milatović mnogo manju podršku može imati od desničarskog DF-a nego što to očekuje. I imaće je puno manje no se nada. 

Cijenim da realne šanse da pobijedi u drugom izbornom krugu ima aktuelni predsjednik Milo Đukanović, uprkos pozivima nekoliko lidera partija koje su nastupale protiv njega da njihove pristalice glasaju za Milatovića. Za Crnu Goru bilo bi dobro i poželjno, bolje reći spasonosno, da pobijedi u drugom krugu predsjedničkih izbora Milo Đukanović. Očekujem, uprkos svim objektivnim barijerama, da će se to upornim radom i mobilizacijom svih crnogorskih patriota i suverenista svih vjera i nacija, dogoditi i da će na kraju trke gubitnik biti Jakov Milatović, politički prevarant, socijalni demagog i osvjedočeni litijaš, formiran u krilu unionističko-unitarističkig SNP-a, koji je, da ne trepne, obmanuo javnost da je 2006. glasao na referendumu za nezavisnu Crnu Goru. 

Samo lakovjerni i naivni mogu povjerovati u tu njegovu izjavu koja je suprotna činjenicama.

Jedno kratko istorijsko podsjećanje. Recimo, kad je u jako teškim okolnostima gospodin Milo Đukanović mogao podvižnički pobijediti Miloševićevog kanidata Momira Bulatovića u drugom krugu onda sudbonosnih za Crnu Goru predsjedničkih izbora i to još preokretom 1997. godine, realno je moguće i vjerujem da će se desiti da Đukanović porazi Milatovića u drugom krugu ovih predsjedničkih izbora. Ne samo zbog činjenice što je u odnosu na njega ostvario prednost od skoro šest odsto u prvom krugu, već i zbog toga što prosrpski i procrkveni politički licemjer Jakov Milatović u drugom krugu očekujem da neće imati podršku građana Crne Gore koji iskreno pripadaju Crnoj Gori i njenoj slobodi i napretku.

Milatovića sada podržava Beograd, kao juče što je Mandića. Jedan kandidat Beograda već je izgubio izbore, za očekivati je da će i drugi biti pobijeđen – 2. aprila.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare