Izvor:Dan

Joković: Nemam precizan odgovor o sastavu manjinske vlade, nisam potpisao sporazum

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je da ne može dati precizan odgovor o sastavu manjinske vlade.

” Mi smo u razgovoru sa mandatarom dogovorili principe i dalje je na mandataru da predstavi Parlamentu i zatraži zakazivanje sjednice i sastav Vlade i ko bi u njoj učestvovao”, kazao je Joković nakon skupštinskog odbora za ekonomiju.

Joković ističe, da je Glavni odbor te partije donio odluku koja je za njih prihvatljiva ovakva Vlada i da mogu početi razgovore za njeno formiranje, te da će je sačinjavati SNP, GP URA i manjinske partije.

On je poručio da kada je riječ o sporazumu koji podrazumijeva osudu genocida u Srebrenici, nije potpisao takav dokument.

” Nisam potpisao takav dokument. To nije precizna informacija i ne mogu da nagađam šta bude i ako bude, dogovorili smo sa mandatarom oko principa i prioriteta nove Vlade i ne mogu da razmatram takva pitanja. Za ostala pitanja ćemo razgovarati kad dođu na dnevni red”, rekao je Joković.

Na navode predsjednika Mila Đukanovića, da odlazeća Vlada nije ostvarila rezultate u borbi protiv korupcije, Joković poručuje da će nova Vlada krenuti u bespoštednu borbu protiv korupcije.

” Za to ćemo imati nulti stepen tolerancije, a prioriteti će biti i niz ekonomskih mjera, borba protiv siromaštva u ovoj delikatnoj situaciji po pitanju ekonomije u Crnoj Gori. Svi bi trebalo da se okrenu u tom pravcu, a pitanja koja nas dijele staviti po strani. Odluka SNP-a da bude dio manjinske Vlade je na principu da zaboravimo prošlost, afirmišemo prioritete građana i da se mirimo a ne da istrajavamo na podjelama koje opterećuju Crnu Goru posebno u poslednjih 30 godina. Ovo je mali korak na dugom i teškom putu a vjerujem i značajan, i ako bude onako kako mandatar Dritan Abazović predlaže, biće značajna prilika za koju svi treba da damo doprinos da se iskoristi, kako bi se Crna Gora okrenula sama sebi”, zaključio je Joković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

(UŽIVO) Vlada o ustupanju Majbaha, produženju akciza za gorivo,...

Vlada će danas usvojiti Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu, najavio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

Zelenski: Ukrajina počela da izvozi struju u EU

"Prešli smo važan korak u našem približavanju EU", rekao je sinoć predsjednik Ukrajine,...

Šćekić: Moguće ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja u...

"Sve elektrane sada traže ovu sirovinu, tako da smo imali poziva i interesovanja...

Stejt department: “Otvoreni Balkan” temelj za jačanje ekonomija

"Sjedinjene Države podržavaju ove i druge komplementarne inicijative za zajedničko produbljivanje regionalne ekonomske...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare