Izvor:rtvnk

Joković: SNP je za izbor nove vlade

Socijalistička narodna partija bila je i sada je za izbor nove vlade, kazao je njen predsjednik Vladimir Joković. On je gostujući u Jutarnjem programu Televizije Nikšić kazao da je aktuelna situacija posljedica neispunjenog dogovora premijera i vladajuće većine.

“Kada je premijer predložio rekonstrukciju, složili smo se u cilju što efikasnije državne uprave. Vlada se odmetnula od parlamenta, premijer je rekao da su građani izabrali Vladu, a nju su izabrale političke partije. Vjerovali smo premijeru, ali dogovori nijesu ispoštovani pa imamo ovakvu situaciju”, poručio je Joković.

Kada je u pitanju društveno politička situacija u Nikšiću nakon promjene vlasti, Joković je kazao da vjeruje u bolju budućnost.

“Vjerujem u bolju budućnost Nikšića uz podršku državne vlasti jer Nikšić to zaslužuje. Imam apsolutno povjerenje u mladu ekipu ljudi, koja nema previše iskustva , ali imaju želju. Naslijedili su budžet i probleme kje je ostavila prethodna vlast, Nikšić je bio motor industrije, neće biti lako, jer svaka tranzicija vlasti iziskuje nešto novo”, kazao je Joković.

Kao ključne tačke funkcionisanja nove vlasti naveo je borbu protiv korupcije i kriminala.

“Kovačević i njegov tim mogu napraviti mnogo toga dobrog za nikšić. Najbitnije je da nema kriminala, korupcije i bahaćenja sa novcem građana. Takođe, treba povećati i transparentnost raada, pa mislim da su na dobrom putu”, rekao je Joković.

Sumirajući poltički momenat na državnom ali i lokalnom nivou kazao je da je Crna Gora stekla dragocjeno demokratsko iskustvo.

“Važno je da je došlo do promjena, iz kojih će se desiti nešto bolje, neophodno je bilo demokratsko iskustvo, koje je Crna Gora konačno stekla”, kazao je Joković.

Joković je pozdravio odluku nadležnih da Televizija Nikšić uđe u Kapitalni budžet i dobije nove prostorije za rad.

“Svaki projekat koji znači bolju perspektivu, SNP će podržati. Vjerujem da je preseljenje u Dom revolucije pravo rješenje, ukoliko se može usaglasiti sa budžetom. Istinski se radujem, vjerujem i mislim da će svi odgovoni ljudi to podržati, jer je televizija servis i ogledalo grada”, zaključio je joković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes na auto-putu, povrijeđena jedna osoba

Jedna osoba je povrijeđena.  Iz Auto-moto saveza je rečeno...

Mlada košuta stradala od udara automobila

Portalu Pobjeda je iz Odjeljenja bezbijednosti Mojkovca potvrđeno da je mlada košuta stradala...

RSE: Prijeteće pismo iz Srbije stiglo visokom predstavniku i...

Iz Ministarstva su za RSE potvrdili da su u prijetećem pismu iz Srbije...

Pripadnici granične policije Bar spasili život državljaninu Srbije koji...

Hitnom intervencijom SGP II Bar u 15.55 časova službenim plovilom B.S. (61) je transportovan do luke...

Na području Doboja zaplijenjena 73 kilograma kokaina

Kokain je oduzet u utorak, a transportovan je sakriven u pošiljci druge naručene...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare