Kabinet premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici

Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je šest savjetnika i šefa Kabineta, iako je u skladu sa Pravilnikom imao pravo na 12 imenovanja, 10 savjetničkih i po jedno mjesto šefa Kabineta i njegovog zamjenika, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

”Kada su u pitanju navodi medija o novom zapošljavanju napominjemo da je na posljednjoj sjednici Vlade usvojena izmjena Pravilnika o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsjednika Vlade, kako bi ista bila uskladjena sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave. Prije navedenih izmjena Pravilnika broj sistematizovanih radnih mjesta u Kabinetu predsjednika Vlade bio je 124, a izmjenjenim Pravilnikom nakon preuzimanja dijela službenika u Ministarstvo evropskih poslova taj broj je smanjen na 44. Budući da je došlo do veliki organizacionih izmjena, Kabinet je u izmjeni pravilnika sistematizovao tri službenička mjesta – savjetnik u Kabinetu i jednog samostalnog referenta”, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Oni navode da “savjetnik u Kabinetu” nije isto zvanje kao “savjetnik predsjednika Vlade” koji je javni funkcioner i imenovano lice, već “savjetnik u Kabinetu” predstavlja službenika Kabineta predsjednika Vlade koji obavlja stručne i administrativne poslove.

”Radi uporedbe, napominjemo da je predsjednik 40. Vlade Milo Đukanović imenovao 9 savjetnika i šefa kabineta, predsjednik 41. Vlade Duško Marković 9 savjetnika, šefa kabineta i zamjenika, te da je predsjednik 42. Vlade Zdravko Krivokapić tokom mandata imenovao 12 savjetnika, šefa kabineta i njegovog zamjenika,ukupno 14. Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je 6 savjetnika i šefa Kabineta, od kojih nijedan nije imenovan tokom tehničkog mandata. Toliko o zapošljavanju u tehničkom mandatu”, zaključuju iz Abazovićevog kabineta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Papa Franjo izašao iz bolnice gdje se liječio od...

Osamdesetšetogodišnji papa Franja primljen je u rimsku bolnicu Đemeli u srijedu zbog teškoća s disanjem a kasnije...

Crna Gora na 12. mjestu po količini popijenog alkohola...

Iz Institituta su to saopštili povodom 1. aprila, Svjetskog dana borbe protiv alkoholizma. "Prema...

Makron: Rusija je dozvolila i podstakla ratne zločine u...

„Ruska agresija dovela je do sistematizacije ratnih zločina protiv Ukrajine i njenog naroda“, rekao je Makron u...

UP: Radi se na identifikaciji osoba koje su sinoć...

“Sinoć je oko 22.20 časova policiji u Podgorici podnio prijavu N.D. (22) u kojoj je naveo da...

Novi slot privukao pažnju mnogima!

Jeste li nekad iskušali svoju sreću uz omiljeni online kazino? Ekskluzivno samo u Meridianu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare