Kabinet premijera: Abazović ima duplo manje savjetnika nego prethodnici

Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je šest savjetnika i šefa Kabineta, iako je u skladu sa Pravilnikom imao pravo na 12 imenovanja, 10 savjetničkih i po jedno mjesto šefa Kabineta i njegovog zamjenika, saopšteno je iz Abazovićevog kabineta.

”Kada su u pitanju navodi medija o novom zapošljavanju napominjemo da je na posljednjoj sjednici Vlade usvojena izmjena Pravilnika o sistematizaciji i unutrašnjoj organizaciji Kabineta predsjednika Vlade, kako bi ista bila uskladjena sa Uredbom o organizaciji i načinu rada državne uprave. Prije navedenih izmjena Pravilnika broj sistematizovanih radnih mjesta u Kabinetu predsjednika Vlade bio je 124, a izmjenjenim Pravilnikom nakon preuzimanja dijela službenika u Ministarstvo evropskih poslova taj broj je smanjen na 44. Budući da je došlo do veliki organizacionih izmjena, Kabinet je u izmjeni pravilnika sistematizovao tri službenička mjesta – savjetnik u Kabinetu i jednog samostalnog referenta”, navodi se u saopštenju kabineta premijera.

Oni navode da “savjetnik u Kabinetu” nije isto zvanje kao “savjetnik predsjednika Vlade” koji je javni funkcioner i imenovano lice, već “savjetnik u Kabinetu” predstavlja službenika Kabineta predsjednika Vlade koji obavlja stručne i administrativne poslove.

”Radi uporedbe, napominjemo da je predsjednik 40. Vlade Milo Đukanović imenovao 9 savjetnika i šefa kabineta, predsjednik 41. Vlade Duško Marković 9 savjetnika, šefa kabineta i zamjenika, te da je predsjednik 42. Vlade Zdravko Krivokapić tokom mandata imenovao 12 savjetnika, šefa kabineta i njegovog zamjenika,ukupno 14. Predsjednik Vlade Dritan Abazović imenovao je 6 savjetnika i šefa Kabineta, od kojih nijedan nije imenovan tokom tehničkog mandata. Toliko o zapošljavanju u tehničkom mandatu”, zaključuju iz Abazovićevog kabineta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SAD: Avion udario u dalekovod, 117.000 ljudi ostalo bez...

Najmanje 117.000 potrošača ostalo je bez električne energije nakon što je mali avion udario u dalekovod u...

Ne mogu da posjete partnera kada je u bolnici

Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, kojim je propisano da mogu da uživaju ista prava kao...

Tramp ne želi da se vrati na Tviter

Prošlo je nekoliko dana od kada je Ilon Mask vratio nalog Donaldu Trampu, a bivši američki predsjednik...

Snažan zemljotres 27 kilometara od Travnika

Jak zemljotres jačine 4,6 po Rihterovoj skali pogodio je jutros BiH. Dogodio se 27 kilometara sjeverozapadno od...

Stojanović: Nema bojazni da će Alimentacioni fond zaživjeti na...

Prema posljednjem presjeku, Centrima za socijalni rad dostavljen je 141 zahtjev za isplatu iz Alimentacionog fonda. Stojanović...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare