Kongres SDP-a 29. novembra

Na drugoj sjednici Odbora za pripremu Kongresa Socijaldemokratske partije Crne Gore odlučeno je da deseti Kongres SDP bude održan 29. novembra, saopšteno je danas iz te partije.

“Kongres će biti održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije kako bi se ispoštovala aktuelna epidemiološka situacija i zdravstvene mjere usljed epidemije COVID 19, čime će SDP biti prva politička partija koja će na ovaj način organizovati zasijedanje najvišeg partijskog tijela”, pojašnjeno je iz SDP-a.

Na sjednici Odbora je zaključeno da pripremne radnje u susret Kongresu teku po planu i u skladu sa zadatim rokovima. Utvrđeni i rokovi za dostavljanje kandidatura za predsjednika partije, a proces je maksimalno otvoren u skladu sa najvišim demokratskim standardima koje propisuje Statut SDP-a.

“SDP će na predstojećem Kongresu, pored izbora novog partijskog rukovodstva, usvojiti i političku Deklaraciju o strateškim pravcima političkog djelovanja, vođena potrebom da se partija, posebno u svijetlu novih političkih okolnosti, još snažnije profiliše kao građanska, reformska i državotvorna politička snaga”, najavljuju u SDP-u.

U toj partiji lažu da su pred Crnom Gorom novi izazovi uspostavljanja diskontinuiteta sa brojnim štetnim i pogrešnim  politikama i praksama doskorašnje vlasti, koje su dovele do krize državotvorne politike, koja se pod firmom političkih promjena od strane jednog broja političkih aktera iz  Crne Gore a i van nje, želi iskoristiti za nametanje retrogradnih, antigrađanskih a time i antidržavnih politika.

“Datum održavanja Kongresa SDP – 29. novembar , poklapa se sa Danom Republike one velike Jugoslavije u kojoj je Crna Gora povratila svoju nasilno oduzetu državnost i u kojoj su svi južnoslovenski narodi ostvarili najviši stepen socio-ekonomskog i civilizacijskog razvoja u njihovoj istoriji”, zaključuju u SDP-u.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Nikšić: Preminula tri kovid pacijenta, 17 životno ugroženo

U JZU Opšta bolnica Nikšić trenutno je hospitalizovano 93 pacijenata. " 17 pacijenata je...

LP: Da li je Srbija dobila drugu Vladu? Nećemo...

U toj stranci kažu da nema nikakve koristi od "verbalnih vratolomija" premijera Zdravka Krivokapića, niti od slikanja...

Uspješno završena 14 miliona vrijedna revitalizacija seoske mreže

Kako je saopšteno iz CEDIS-a, aktivnosti se sprovode kroz dva paralelna projekta, čija je prva godina vrijedna...

SPP: Zabrinuti smo jer u novoj Vladi nema ni...

“Kao partija koja je svoju političku misiju vezala za demokartizaciju, vraćanje države u pravne okvire, time i...

Injac: Na Sinjajevini neće biti vojnih aktivnosti

" Odmah po započinjanju mojih dužnosti Ministra odbrane, provjeriću svu dokumentaciju i planove vezane za Sinjajevinu, a...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare