Izvor:Pobjeda

Konjević: Odluka na Cetinju nije bez mana; Bošković: Željeli smo da okupimo suverenistički blok

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević kazao je da odluka njegove stranke o formiranju vlasti na Cetinju nije bez mana, ali da ne treba zaboraviti rezultate koje je DPS tamo postigao.

“Ali ne zaboravite da je promijenjena lokalna vlast, da je DPS vladao 17 godina. Dug te lokalne vlasti je došao na oko 38 miliona eura, to je rezultat rada te lokalne vlasti”, kazao je Konjević za Gradsku TV.

Funkcioner DPS, Predrag Bošković kazao je da DPS kao pobjednik izbora na Cetinju bio iskreno otvoren i zainteresovan za okupljanje kompletnog suverenističkog biračkog tijela.

“Sva naša istraživanja su pokazivala da bismo zajedno uzeli preko 75 odsto birača. Govorili smo im da je to možda i najbolji vid nastupa jer bi to značilo homogenizovanje građanskog i evropskog koncepta Crne Gore i podstrek suludog nauma koji je zahvatio Crnu Goru nakon parlamentarnih izbora. Odlučili su da idu samostalno. U susret izbora nije došao nijedan otrovan napad na SDP iz razloga da bi olakšali predizborni politički naboj i da bi Cetinjani mogli da izaberu sa strane prosuverenističkih stranaka. Da smo željeli, mogli smo im prigovoriti štošta, naročito na lokalnom nivou”, kazao je Bošković.

Konjević je rekao da su smatrali da je potrebno promijeniti nešto u načinu upravljanja gradu i da ona treba doći sa mjesta gradonačelnika.

“Aktuelni gradonačelnik nije bio nosilac liste, a nosilac liste DPS-a je podnio ostavku nakon izbora, To je bio jedan od razloga gdje smo smatrali da DPS nije s pravom zadovoljan rezulratom. Mi smo sjkočili malo više od 100 posto i željeli smo tu vrstu promjene. RPedložili smo DPS-u da bira između dvije opcije. Da četiri godine nestranačka ličnost sa naše liste bude gradonačelnik, pola naše liste su bili ljudi koji nemaju formalne veze sa SDP. ili ravnopravna opcija da podijelimo mandat na po dvije godine”, pojasnio je Konjević.

On je ponovio i da je vlast SDP i Stare garde izvorno suverenistička. – Koalicija je između SDP i Stare garde, drugih odnosa nema.

Kazao je da je logično da u ovakvim situacijama predsjedništvo podrži svoj lokalni odbor.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Nemaju direktora dva mjeseca, radi samo jedna osoba

Iz Ministarstva kratko kažu da će imenovanje novog direktora/ice biti sprovedeno u skladu...

Gubitkom Montenegro erlajnsa sezona traje upola kraće

Veliki gubitak Očigledno je, po riječima predsjednika Crnogorskog turističkog udruženja...

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

Đukanović: Neću raspustiti parlament, neustavno ponovo razmatrati predloženog mandatara

U ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike Đukanović je rekao da će nastaviti sa...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare