test

Kordić: Ako je suditi po halabuci, za narod i njegovu političku volju ne treba da bude mjesta ni “po dubini, ni po visini”

Standard

14/01/2021

12:05

Pod parolom borbe za profesionalizaciju krije se namjera da se zaštite svačiji interesi osim prava i interesa naroda koji je donio slobodu i pobjedu na izborima 30. avgusta, saopštila je poslanica DF Simonida Kordić.

“Oni koji prolivaju krokodilske suze za „stručnjacima“ iz proizvodnje diktatorske režima DPS-a, zapravo nastoje da se zadrži status quo i nastavi politika koja je poražena na zborima. Glasno se unaprijed zagovara da na nekim zamišljenim budućim rukovodnim mjestima treba upravo da budu ljudi koji već uveliko rade u sistemu, što će reći oni koje je „teren“ davno prepoznao, jer drugačije niko nije ni mogao da dobije ulaznicu u neki državni organ, preduzeće ili drugu instituciju. Unaprijed se, izgleda, zna da ako u bilo kom dijelu državne vlasti, na bilo kom konkursu, pomole nos politički predstavnici većine građana ili bilo ko od samih tih građana, uprkos fakultetskim diplomama, magistarskim i doktorskim zvanjima, godinama profesionalnog angažmana, oni će sigurno biti manje “stručni“ od svakog DPS-ovog zaposlenika”, navodi Kordić.

Ona ističe da je zanimljivo da prilikom formiranja Vlade nije uopšte zagovarano poštovanje Ustava i zaštita demokratije i izborne volje građana.

“I tada je profesionalizacija bila izgovor da se iz Vlade izguraju predstavnici većine građana, ali pri tom nisu postavljana suvišna pitanja o stručnosti kandidata koji nemaju ni dan političkog iskustva, ni minimum političkog znanja za obavljanje, po Ustavu i zakonima, isključivo političkih poslova. S druge strane, nisu zakukali ni zato što, avaj, jedan od rijetkih članova Vlade sa političkim stažom nema ni dan iskustva u poslovima bezbijednosti kojima upravlja. Očito je da je ova orkestrirana zabrinutost samo briga za održavanje kadrova DPS-a na rukovodećim mjestima po bilo koju cijenu i sa kriterijumima koji se, po dobrom starom običaju bivšeg režima, mijenjaju po potrebi, tako da opravdaju svakog ko je podoban, a da eliminišu svakoga ko nije, a to su, gle čuda, baš uvijek predstavnici narodne većine”, ističe Kordić.

Kordić zaključuje da ako je suditi po podignutoj halabuci, za narod i njegovu političku volju ne treba da bude mjesta ni “po dubini ni po visini”.

Izvor (naslovna fotografija):

Kordić

Ostavite komentar

Komentari (0)