Krivokapić: Kadriranje u ovoj Vladi sprovedeno na ekspertskoj osnovi

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, primio je danas Kairata Abdrakhmanova, visokog komesara OEBS-a za nacionalne manjine, koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšteno je iz Vlade.

“Pozdravljajući visokog komesara Abdrakhmanova, premijer Krivokapić ocijenio je posjetu vrlo značajnom, pogotovo zbog činjenice da se jedan visoki komesar OEBS-a za nacionalne manjine, po prvi put nalazi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Premijer Krivokapić, zvaničniku OEBS-a uputio je riječi zahvalnosti i zbog visokih ocjena kojima je vrednovao skladne međuetničke odnose u Crnoj Gori i prepoznao je kao zemlju za primjer drugim državama regiona Zapadnog Balkana”, navodi se u saopštenju.

Kako navode, predsjednik Vlade upoznao je Abdrakhmanova da Vlada odnos sa manjinama ostvaruje kroz saradnju sa šest nacionalnih manjinskih savjeta, koji se finansiraju iz budžeta, te da u Vladi procjenjuju da njenu naročitu pažnju trenutno zaslužuje Romski savjet.

Premijer Krivokapić istakao je da Crna Gora, u složenoj globalnoj situaciji izazvanoj pandemijom COVID -19, preduzima snažne socio–ekonomske i političke korake, kako bi ubrzala svoj decenijski put ka EU, kao i da je na tom putu snaženje dobrosujedskih odnosa i promovisanje politika tolerancije, dijaloga i balansa, jedan od prioriteta Vlade na čijem je čelu.

„Naša politika se zasniva na nultoj toleranciji u odnosu na sve vrste diskriminacije. Zato je kadriranje u ovoj Vladi sprovedeno na ekspertskoj osnovi i naše opredjeljenje je isključivo građansko“, poručio je premijer Krivokapić.

Visoki komesar OEBS-a, Kairat Abdrakhmanov, izrazio je, kako navode, zadovoljstvo što je Crna Gora očito i nedvosmisleno na putu ka EU.

“Komesar Abdrakhmanov kazao je da na tom putu Crnu Goru doživljava kao „sjajnu zvijezdu“ i kada je u pitanju odnos prema manjinama, etničkim i vjerskim zajednicama, te da OEBS izražava punu podršku radu premijera Krivokapića i Vlade na čijem je čelu.

Visoki komesar pohvalio je Premijerovu otvorenost za medije i politiku mira i tolerancije koju promoviše i poručio da Crnu Goru doživljava kao državu od koje želi da uči, naročito kada su u fokusu primjeri i prakse koje se odnose na region Zapadnog Balkana”, dodaje se u saopštenju.

Apostrofirajući OEBS-ov slogan „Da niko ne bude izostavljen!“, Abdrakhmanov je istakao da je upoznat sa najnovijim pogramima Vlade koji imaju za cilj socio-ekonomski oporavak Crne Gore.

„Obaviješten sam o Vašim programima kojima želite da privučete strane investitore kako bi poboljšali položaj građana Crne Gore, sa akcentom na podršku sistemu obrazovanja. Podržavam Vas u tome i želim Vam puno uspjeha“, poručio je Abdrakhmanov, ponovivši da premijer Krivokapić i Vlada Crne Gore, i ubuduće, mogu da računaju na punu podršku OEBS-a.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Skupovi protesta i podrške zbog Bećkovića u pozorištu

Bećković, kojem je do prošle godine bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, će večeras besjediti zajedno sa predsjednikom...

Skupština Crne Gore u plavom: Sjećanje na žrtve Holokausta

"Na ovaj način, crnogorski parlament se priključio kampanji koju je, povodom ovog važnog datuma, pokrenuo Svjetski jevrejski...

I Muk napustio Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije

“Razrješava se član Nacionalnog savjeta za borbu protiv korupcije na vidokom nivou Stevo Muk, zbog podnošenja ostavke”,...

YIHR: Veličaju se zločinci, a murala Srđana Aleksića nema

Prije 29 godina na današnji dan, Srđan Aleksić je od Vojske Republike Srpske branio svog prijatelja, Alena...

Sijarić razriješen, Joksimović v.d. direktorica Zavoda za školstvo

Rješenja o razrješenju Sijarića i imenovanju Joksimović objavljena su danas u Službenom listu Crne Gore.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare