Krivokapić o inicijativi DF-a: Ne moram da budem premijer, titula profesora mi je i dalje najmilija

Građani Crne Gore su važnije od svake politike, a naročito od nevidljivih političkih lidera koji na svaki način pokušavaju da pokažu svoju moć, poručio je premijer Zdravko Krivokapić nakon susreta sa predsjednicom Vlade Srbije Anom Brnabić.

On je, odgovarajući na pitanje novinara o inicijativi Demokratskog fronta (DF) za izbor nove Vlade koju bi vodio novi predsjednik, kazao je da od momenta stupanja na dužnost premijera imao opstrukcije.

Krivokapić je rekao da pitanje izbora nove Vlade traje od 4. decembra prošle godine, ističući da se ništa u međuvremenu nije desilo i da će Vlada imati podršku sve do trenutka dok se nešto novo ne desi.

– Da bi se nešto novo desilo moraju se desiti određene procedure. Za novog premijera i novu Vladu treba da postoji saglasnost 41 poslanika. Da li će to biti u neko skorije vrijeme, ne znam, ali od početka stupanja na dužnost imam nevjerovatnu opstrukciju koja traje do današnjeg dana. Ako želimo da se igramo sa državom – hajde da se igramo. Sa državom ne mogu da se igraju bilo koji političari. Građani Crne Gore su važnije od svake politike, a naročito od nevidljivih političkih lidera koji na svaki način pokušavaju da pokažu svoju moć. Za Crnu Goru je najvažnije da joj damo podršku u procesu koji je započela ova Vlada – naveo je Krivokapić.

Naglasio je da bi želio da ono što je volja građana bude preslikano u ovoj Vladi.

– Ja sam na početku rekao – ne želim zamjenu, želim promjene. Nikome ne smeta da donosi zakone u Skupštini koje predlaže ova Vlada, a da ih oni dorađuju u korist građana. Mislim da je to jedna ucijena i hiljadu puta sam rekao i ponovio: moj mentalitet je takvog karaktera da teško podnosim ucjene- poručio je Krivokapić.

Spreman je, kako rekao, na saradnju koja će doprinijeti unapređenju rada Vlade i svih institucija.

– Ne moram da budem premijer, vjerujte titula profesora mi je i dalje najmilija – poručio je Krivokapić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Potpisan sporazum, Emirati će snabdijevati Njemačku tečnim gasom i...

Pozdravio je „novi istorijski sporazum“ koji „jača rastuće energetsko partnerstvo između UAE i Njemačke“, prilikom potpisivanja sporazuma...

Vujović: Za Crnu Goru pogubno da bude balkanska Bjelorusija...

On se osvrnuo na izjavu izvjestioca Evropskog parlamenta za Kosovo Violu fon Kramon koja je prokomentarisala potpisivanje...

Lajčak i Krivokapić u Njujorku: Razmijenjena mišljenja o političkoj...

“Razmijenjena su mišljenja o političkoj situaciji u Crnoj Gori, kao i razvoju događaja na Zapadnom Balkanu”, naveli...

Đukanović: Tragikomični pokušaji aktuelne parlamentarne većine da pobjegne od...

Događaju u Pljevljima prisustvovao je i predsjednik DPS Milo Đukanović koji je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost...

Junetina u vinu sa pečurkama i slaninom

Ukusnu junetinu za koju je ključno da odstoji u pacu celu noće pre spremanja, preporučuje Praktična žena.

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare