test

Krvavac: Predsjednik ličnu sujetu da ostavi po strani, zarad uspjeha EU puta

Standard

17/04/2024

10:10

Ako predsjednik države želi dobro Crnoj Gori, trebalo bi, zarad uspjeha ovog procesa, da pokuša da se izdigne iznad lične sujete i umjesto zastupanja prethodnih vlada, radi za dobro svih građana, u okviru nadležnosti propisanih Ustavom, kazao je Branko Krvavac, član Predsjedništva Pokreta Evropa sad.

“Vlada, na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem i trenutna skupštinska većina, odblokirali su proces evropskih integracija i doveli Crnu Goru na mjesto predvodnika na Zapadnom Balkanu, što su prepoznali svi zvaničnici EU i naši međunarodni partneri. Integracija u Evropsku uniju je decenijski san ogromne većine crnogorskih građana, što nas obavezuje na punu posvećenost reformama, koje će transformisati naše društvo u korist svih. Zato pristupanje EU mora biti iznad svega i svih, a u to ime, potreban nam je opšti društveni konsenzus i posvećeni rad na reformama”, kazao je Krvavac.

On je podsjetio da je Milatović prije samo nekoliko mjeseci tražio od Evropske komisije da odgodi prošlogodišnji Izvještaj o napretku, kako bi Vlada i Skupština dobili više vremena, čime sam sebe demantuje, a najbolje o učincima prethodne Vlade govori baš posljednji izvještaj o (ne)napretku.

“To ne čudi, jer je predsjednik sklon da brzo zaboravlja stvari, jer izgleda ne pamti ni na osnovu čega je dobio podršku građana. To su programi koji su prioriteti ove Vlade, a možda mu sada ne odgovaraju jer se uspješno sprovode, na dobrobit svih građana. Da budem još konkretniji, takozvani koautor Evrope Sad 1, nije na početku podržavao program, koji je donio najveće benefite građanima Crne Gore, a na čijim rezultatima je došao do pozicije na kojoj se nalazi”, saopštio je Krvavac.

Izvor (naslovna fotografija):

FOTO: DJORDJE CMILJANIC, VLADA

Ostavite komentar

Komentari (0)