Llolla: Kreiranje dobrih praksi i pružanje rješenja na lokalnom nivou podjednako važno za ženski pokret

Dvodnevna regionalna konferencija ''Osnaživanje žena u izgradnji demokratije na Zapadnom Balkanu'', u organizaciji Kosovskog instituta za medije i komunikacije (IKMK) i uz podršku Fonda za Zapadni Balkan (WBF) i EU, završena je zaključkom da sličnosti izazova sa kojima se žene suočavaju u regionu poziva na saradnju i koordinisano djelovanje. Drita Llolla, predsjednica Alijanse žena DPS, rekla je da potreban novi pristup koji će ženski pokret gledati i u lokalnom kontekstu.

“Predstavljalo mi je veliku čast i privilegiju to što sam bila jedna od gošći koje su govorile na konferenciji uz političarke, aktivistkinje za ljudska prava, novinarke i naučnice iz regiona. Sa posebnim senzibilitetom istakla sam svoj rad tokom prethodnog aktivizama u civilnom društvu, i od skoro u crnogorskoj politici, što me je umnogome naučilo važnosti beskompromisne borbe za civilizacijske vrijednosti, a u svjetlu dubokih polarizacija u kojem se društvu nalazi”, istakla je Llolla.

Sa prisutnim gošćama iz regiona podijelila je, kako je kazala, i iskustvo u predvođenju Alijanse žena Demokratske partije socijalista, trenutno najveće ženske političke platforme u Crnoj Gori.

“Takođe istakla sam da je potreban novi pristup koji će ženski pokret gledati ne samo kao globalnu borbu za ženska prava, već i u lokalnom kontekstu, odnosno uz pristup odozdo prema gore kroz pružanje rješenja na svakodnevne izazove i kreiranje dobrih praksi”, naglasila je Llolla.

Foto: DPS
Foto: DPS

Cilj regionalne konferencije bila je razmjena iskustava i umrežavanje liderki iz različitih oblasti u regionu kako bi uz zajedničke napore i predložena rješenja za osnaživanje žena unaprijedile demokratske procese u svih šest zemalja Zapadnog Balkana.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

ZA SEDAM DANA POČINJE SEA DANCE: Ljeto će produžiti...

Omiljena umjetnica ovih prostora Konstrakta prvi put...

Preuzimanje Željezare da se završi do 1. septembra

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je za Televiziju Crne Gore da su...

Crnogorski PEN centar: Abazović još jednom bahato crta metu...

Njihovo saopštenje prenosimo integralno: "Nasred śednice Parlamenta Crne Gore Abazović...

Čanak o Abazoviću: Po običaju laže

„Kaže Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore da me crnogorska opcija dovodi u...

Abazović: Sve se dešava zbog zaplijenjenih Bemaksovih cigareta, politički...

- Ta kompanija osnovala je M portal. Taj M portal nije samo jedan mediji, nego je takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare