LP: Tužilaštvo da odoli političkim pristicima i postupa po zakonu

Hapšenje Nena Kaluđerovića, građanina Cetinja, kojem tužilaštvo na teret stavlja teško krivično djelo terorizma skandalozno je, poručeno je iz Liberalne partije.

Kako navode iz LP-a, javnost je upoznata da je jedini grijeh ovog čovjeka to što je bio prisutan na demonstracijama protiv nasilja države i represije nad građanima na Cetinju 5. septembra.

“Posebno je važno naglasiti da je Kaluđerović toga dana pokušavao da smiri tenzije nakon napada policije na građane i molio policiju da ne upotrebljavaju silu i pretjerana sredstva prinude nesrazmjerna realnom izazovu kakav je mirni skup građana”, saopšteno je iz ove stranke.

Zbog svega ovoga, smatraju u LP-u, javlja se bojazan da je tužilaštvo pod političkim uticajem Vlade Crne Gore koja stalno u javnosti vrši pritisak i prljavu propagandu označavanjem demokratskih demonstracija protiv njihove politike kao terorizma.

“Ista ona Vlada koja je vlast preuzela metodama koje zakon zaista prepoznaje gotovo kao terorističke i antisistemske. Pozivamo zato tužilaštvo da odoli eventualnim političkim pristicima i postupa isključivo po zakonu i ustaljenoj pravnoj praksi. Masovno okupljanje građana danas na Cetinju usljed revolta ovim potezima nadležnih, uostalom, pokazalo je sta javnost misli o ovakvim obračunima državne sile sa pojedincima”, zaključeno je u saopštenju LP-a.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare