Izvor:RTCG

Mandić: Krivokapić i Abazović da podnesu ostavke; Joković: SNP nikad neće biti protiv interesa srpskog naroda

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je da će taj savez inicirati nove razgovore lidera svih stranaka skupštinske većine, kako bi se prevazišla teška politička kriza. On je u emisiji "Argumenti'' na TVCG naveo da čelnici izvršne vlasti Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović treba da podnesu ostavke i da pomognu da se u parlamentarnj većini postigne kvalitetan dogovor.

Mandić tvrdi da niko nema pravo da izda većinsku volju naroda od 30.avgusta 2020.godine. 

“Kad budemo imali, ili registrovali, konkretnu akciju onda ćemo moći da ukažemo da li je bilo ili ne izdaje te narodne volje. Ovdje smo na raskrsnici, odlučuje se o sudbini Crne Gore”, kazao je Mandić. 

Ova Vlada, kako kaže, nema podršku više od šest mjeseci. On je podsjetio da je predlagana i rekonstrukcija, da se došlo do 38 poslanika za to, ali URA je bila protiv. 

“Mi smo predložili novu vladu uz podršku 41 poslanika, ali onda ni to nije prošlo. Najpoštenije rješenje u takvoj situaciji su prijevremeni izbori”, rekao je Mandić. 

On je rekao da će DF uložiti još jedan napor da se dođe do najboljeg rješenja za građane. Kazao je da nakon teških riječi između čelnika izvršne vlasti, sada imamo odluku preko Vocap grupe da Vlada predloži skraćenje mandata parlamentu. 

“DF će pokušati da obavi razgovore sa liderima parlamentarnih stranaka parlaentarne većime da pokušamo kao ljudi do dođemo do nekog rješenja. Mi smo ozbiljni ljudi. Od svađe i vike korist ima samo Demokratska partija socijalista”, kazao je Mandić. 

On je rekao da treba sjesti i vidjeti kako da skupštinska većina pređe tešku krizu. 

“Bilo bi ljudski da Zdravko Krivokapić i Dritan Abazović podnesu ostavke jer bi to pomoglo skupštinskoj vežćini da nađe zajednički jezik. Ali to nije ono što bi pojedinačno svako želio”, kaže Mandić. 

On je naveo da treba sačekati i vidjeti dalji rasplet, ističući da je Front spreman i za proteste ako treba da bi se odbranila izborna volja građana. 

Joković je rekao da će SNP odlučiti u ponedjeljak, imaju Glavni odbor.

“Kakav stav zauzme GO, tako ćemo se izjašnjavati. Mi smo slobodni da glasamo. Kod nas je potpuno jedinstvo ali sigurno SNP neće biti protiv interesa Crne Gore, stranke, srpskog naroda u Crnoj Gori i Srpske pravoslavne crkve”, rekao je Joković. 

On je naveo da  su u svakodnevnoj komunikaciji sa odborima i članstvom širom zemlje. 

“Nije SNP partija od juče, to je partija koja traje dugo. Na sastanku Predsjedništvu partije, sa predsjednicima opštinskih odbora, sve je bilo jednoglasno. Ne brinite za SNP”, kazao je Joković.

On navodi da treba prvo vidjeti šta će biti sa sadašnjom Vladom, i da li će imati podršku u paralmentu. 

“Sve su opcije na stolu. Može da se priča o manjinskoj vladi, da se priča o novoj vladi u okviru aktuelne većine, a može da se ide na nove izbore. Sad je premijer pokrenuo da se raspusti paralment, možda se i to izglasa. Oni koji podržavaju premijera, plus DPS koji želi izbore. Vidjećemo”, kazao je Joković. 

On se zapitao šta obavezuje buduću partiju premijera da neće sarađivati sa DPS. 

“I samo znamo da je premijer svojevremeno kazao kako nikada nije glasao za opozicju”, kaže lider SNP-a. 

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare