Medojević o gašenju MA: Apostoli i na ovom projektu rade tajno, ali organizovano

Predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera Demokratskog fronta DF Nebojša Medojević je, komentarišući najavu Vlade o gašanju Montenegro Erlajnza MA i osnivanju nove avio kompanije, kazao da izvršna vlast sa nevjerovatnom lakoćom donosi odluke teške više stotina miliona eura, bez stručnih analiza, fizibiliti studija, biznis planova, istraživanja tržišta, javne rasprave.

 “Apostoli su danas najavili da ce da ugase Montenegro Erlajnz, i da osnuju novu avio kompaniju sa “nula eura”. I na ovom projektu rade “tajno, ali organizovano” “,naveo je Medojević na Fejsbuk profilu.

On je istakao da javnost ne zna koliki će biti troškovi zatvaranja MA, koliki su dugovi, ko će ih platiti, te koji je model zatvaranja (likvidacija, preuzimanje, spajanje, stečaj), šta će biti sa zaposlenima…

“Apostoli moraju obavijestiti javnost o nalazima fizibiliti studije i analizama slučaja različitih modela zatvaranja MA i osnivanja nove kompanije. Poreski obveznici moraju znati koliko će sve to da košta i ko će to da plati? Da li će se nova kompanija osnivati sa privatnim parterom, koliko će biti učešće države”, naveo je Medojević.

On je upitao i šta će biti sa aerodromima, te koji su izvori finansiranja i po kojoj cijeni.

“I najvažnije – analiza rentabiliteta nove kompanije u odnosu na projektovani broj putnika i prihode i rashode”, dodao je lider PzP-a.

Prema njegovim riječima, nevjerovatna je lakoća donošenja odluka koje imaju ogromne posljedice po državnu imovinu ili javna budžetska sredstva bez ikakvih brojki, proračuna, procjena.

“Ako je ideja da država preuzme dugove MA i onda da istu kompaniju sa očišćenim bilansima, nazovu drugačije, otpuste malo radnika, obezbijede novac iz budžeta ili daju garancije za kredite i nastave po starom, onda smo džaba krečili. Neko će uzeti masne provizije i sve isto. Opet tajno, netrasparentno, sa mogućim konfliktima interesa, što opet otvara pitanja korupcije i zaštite javnog interesa. Opet treba da im vjerujemo na riječ, da niko nije uzeo provizije “,zaključio je Medojević

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Radost djece zbog pitke vode u regijama Bamak i...

Pitkoj vodi obradovali su se svi stanovnici u regijama Bamak i Segou, ali su to najviše pokazala...

Optužnica protiv Aleksića na čekanju: Sjutra novi svjedoci

Prošle nedelje je trebalo da bude podignuta optužnica protiv Aleksića, međutim, planove tužilaštva „poremetili“ su novi svjedoci...

Abazović: Ne znam zašto se protestovalo, niko u vlasti...

“Odgovorno stojim iza toga i mislim da su ljudi koji su izašli na ulice imali drugi motiv...

Milojević prezadovoljan: Odigrali smo odlično

“Plavi” su ubjedljivo nadigrali Igokeu u “Morači”. “Odigrali smo odličnu utakmicu, sve smo kontrolisali...

Formula 5:1 za dugovječan brak

Stručnjaci kažu da parovi koji imaju pozitivan stav prema životu, koji su ljubazni i nježni jedno prema...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare