Medojević: Postaje besmisleno postojanje tužilaštva i Višeg suda

Odlukom Višeg suda da se odbaci optužnica protiv visokog funkcionera Demokratske partije socijalista DPS Slavoljuba Stijepovića za pranje novca je najbolji pokazatelj kako je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uništio institucije sistema i da one, bez radikalnih rezova, nijesu u stanju da obezbijede pravnu državu i pravdu, smatra lider Pokreta za promjene PzP Nebojša Medojević.

Vanpretresno vijeće Višeg suda u Podgorici je obustavilo je krivični postupak protiv bivšeg gradonačelnika Podgorice Slavoljuba Stijepovića u slučaju ,,Koverta” za krivično djelo pranje novca u saizvršilaštvu.

Odluku je u ponovnom postupku kontrole optužnice Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), donijelo vijeće kojim je predsjedavao sudija Radomir Ivanović, a čiji su članovi Branka Bošković i Sonja Cvjetićanin Ognjenović.

– Pred očima domaće i svjetske javnosti, posmatrali smo scene kako Stijepović uzima kovertu sa skoro 100.000 eura koje je dobio od profesora Duška Kneževića za potrebe kupovine glasova po Zeti za DPS. Iz iskaza profesora Kneževića dobili smo njegovo priznanje ove transakcije, kao i informacije da je ovu transakciju Tajnovidac sa Galapagosa pokušao da lažno predstavi kao dokaz protiv Predsjednika PzP u montiranoj optužnici za lažno pranje novca. Saslušani su i aktivisti DPS-a iz Zete koji su priznali da su primili novac. I opet je Viši sud odbacio po drugi put optužnicu – rekao je Medojević.

A u, kako je rekao, lažnom montiranom slučaju protiv grupe funkcionera i aktivista DF-a, isti Viši sud je potvrdio “sramotnu optužnicu protiv pedsjednika PzP u kojoj tužilac nije prihvatio nijedan dokaz, nijedan od preko 60 svjedoka nije pomenuo nijednu radnju ili činjenicu koja potvrđuje navode optužnice”.

– Tajnovidac je protivustavno i protivzakonito uz podršku sudija Višeg suda, na pravdi Boga, držao Moma Nikolića, zidara iz Kotora, Dejana Vujisića i Željka Šćepanovića u istražnom zatvoru ne bi li od njih dobio lažno priznanje za izmišljotine koje je napisao u optužnici – naglasio je Medojević.

Nakon ovakvog stava Višeg suda, jasno je, ističe on, da je jedini izlaz da VDT iskoristi svoja ovlašćenja i povuče optužnicu.

– Ovakvom presudom Višeg suda, automatski postaje besmislena optužnica protiv Medojevića i ostalih optuženih, a postaje besmisleno i postojanje tužilaštva i Višeg suda. Sad je svima jasno da je predsjednik PzP Nebojša Medojević bio duboko u pravu kad se zalagao za uvođenje vanrednog stanja, otvaranje dosijea ANB, hapšenja najviših funkcionera DPS, zamrzavanje njihove imovine u zemlji i inostranstvu, zabranu rada DPS, lustraciju i reizbor svih tužilaca i sudija koji su postavljeni od strane bivšeg režima – dodao je on.

Medojević poručuje da je “sa vojnicima bivšeg režima” nemoguće graditi pravnu državu, povratiti izgubljeno povjerenje u institucije i obezbjediti minimalni nivo pravde, bez koje, kako kaže, nema stabilnosti i prosperiteta.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare