Milačić poručio Abazoviću: Ne bježite od pregovaračkog stola, za njim je sloboda

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da premijer u tehničkom mandatu i lider URA Dritan Abazović, u panici, putem pres konferencije želi da prekine svaki dalji dogovor o sprovođenju potpisanog Sporazuma.

Abazović je na sinoćnjoj pres konferenciji, kaže Milačić, “bezuspješno pokušao da saopšti mnogo toga, ali je uspješno poslao samo jednu poruku, da su mu fotelje važnije od građana i dogovora pobjednika 30. avgusta.”

“Rukopis sinoćnjeg presa Dritana Abazovića potpuno je jasan: najavom nedavanja potpisa Miodragu Lekiću za mandatara, za koga je lično Abazović prekjuče rekao da je prihvatljiv, ponovno je davanje ruke spasa DPS-u, a uz izgovor da neko od nas koji smo cijelo vrijeme, na sve načine, pružili otpor gaženju izborne volje, želi saradnju sa DPS-om.

Tako jeftina podmetačina i izgovor ne prolazi kod naroda koji jasno razaznaje da je jedini kočničar dogovora parlamentarne većine 30. avgusta URA Dritana Abazovića i da je sinoćnjom pres konferencijom najavio nastavak saradnje sa DPS-om”, napominje Milačić.

Abazović, nadalje navodi Milačić, najjeftinijim pokušajima podmetanja parlamentarnoj većini 30. avgusta zaboravlja da nijedna fotelja nije važnija od dogovora 30. avgusta.

“I nije bitno ko će biti na kojoj funkciji, jedino što je bitno je da danas imamo 41 potpis protiv organizovanog kriminala. To je borba portiv organizovanog kriminala, konkretna i jasna, a sve ostalo su prazne priče koje ne dopiru do naroda koji vas nije glasao da bi mu trenirali živce ucjenama, rušenjem izborne volje i političkim podmetačinama.

Pominjući mene sinoć, gospodine Abazoviću, više ste rekli o sebi: za razliku od vas, što se mene tiče ne postoji ta funkcija i fotelja koju bih stavio ispred dogovora koji smo dužni građanima, a svoju borbu protiv organizovanog kriminala vodio sam, vodim i vodiću svuda i na svakom mjestu bez obzira na funkcije i pozicije, ne propagandno i ne za pres pultovima, ne sa tjelohraniteljima i obezbeđenjem i ne kukajući kako mi je “glava na panju”, ističe Milačić u saopštenjui dodaje:

“Gospodine Abazoviću, najvažnije, ukoliko vaši poslanici danas odbiju da daju svoje potpise mandataru i ukoliko danas ne predamo 41 potpis za sastav Vlade izborne volje građana, narod će najjasnije vidjeti da da ste upravo vi iz URE produžena ruka Mila Đukanovića, a svaka vaša dalja priča o borbi protiv organizovanog kriminala biće labudova pjesma o saradnji sa DPS-om iz koje više nikada nećete izaći.

Ne bježite od pregovaračkog stola jer tamo je sloboda od svega što vas je sinoć natjeralo da rušite ono što je narod izabrao, a to je izborna pobjeda i samo tamo, u 41 potpisu je prava i jedina borba protiv organizovanog kriminala i korupcije”, zaključio je Milačić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dačić: Nema datuma za postizanje sporazuma sa Prištinom

Kurti je rekao da je u dogovoru Beograda i Prištine pod okriljem EU, kojim je smirena najnovija...

Ako bude snijega biće i gostiju

Lokalne turističke organizacije organizuju manifestacije koje uvijek privuku određeni broj posjetilaca. Posjeta

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

Sjutra novi protest pokreta Ima nas: Građani da iskažu...

Oni su poručili da treba povući, kako su naveli, sramne izmjene Zakona o predsjedniku koje predstavljaju svojevrsni...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare