Ministar Krivokapić: Cijenimo spremnost EU i Savjeta Evrope da nas razumiju, a ne samo da pomogn

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić poručio je danas u Budvi da cijenimo spremnost Evropske unije i Savjeta Evrope da razumiju Crnu Goru, a ne samo da pomognu, dodajući da je ključ budućnosti u razvoju našeg regiona uz podršku EU.

Šef crnogorske diplomatije je otvorio Završnu konferenciju regionalnog programa EU i Savjeta Evrope “Horizontal Facility (Horizontalni Mehanizam) za Zapadni Balkan i Tursku – faza druga, a uvodna izlaganja su imali šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa i generalni direktor Savjeta Evrope za ljudska prava i vladavinu prava Kristos Đakomopulo.

Ministar Krivokapić je zahvalio najstarijoj panevropskoj organizaciji – Savjetu Evrope na naporima koje ulažu, ističući da je na nama da iskoristimo te mogućnosti i pokažemo nove kapacitete kao država i region.

“Snažna posvećenost boljem obrazovanju, razvoju kulture i beskompromisna vladavina prava mogu obezbijediti bolju budućnost, jer smo regija mogućnosti, ali i tačka susreta različitih izazova. Mi smo dodatna vrijednost za Zapadni Balkan” kazao je šef crnogorske diplomatije.

Ovaj program, čiji je zadatak podrška zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj u sprovođenju reformi u oblastima vladavine prava, borbe protiv ekonomskog kriminala i diskriminacije, zaštite prava ugroženih grupa, kao i zaštite slobode govora i slobode medija, podržali su EU i Savjet Evrope.

Na konferenciji je poručeno da je dugogodišnja saradnja EU, Savjeta Evrope i Crne Gore zasnovana na partnerstvu koje se temelji na zajedničkim vrijednostima, te da se naši evropski partneri zalažu za dostizanje standarda, ubrzanje procesa i integraciju Crne Gore u EU

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pogledajte kada su polasci iz crnogorskih gradova na sjutrašnji...

Iz Pokreta “Ima nas” prethodno su saopštili da je sjutrašnji protest “prilika je da građani iskažu svoje...

Dačić: Nema datuma za postizanje sporazuma sa Prištinom

Kurti je rekao da je u dogovoru Beograda i Prištine pod okriljem EU, kojim je smirena najnovija...

Ako bude snijega biće i gostiju

Lokalne turističke organizacije organizuju manifestacije koje uvijek privuku određeni broj posjetilaca. Posjeta

Zaglavio se u automobilu na Bukumirskom jezeru, uspješno završena...

U pitanju je mlađi muškarac, a pripadnicima službe je bilo otežano da dođu do osobe zbog lošijih...

Još 10 slučajeva korone, bez preminulih

U istom periodu nije zabilježen nijedan smrtni ishod od posljedica kovida-19. Oporavilo se još...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare