MINISTARSTVO ĆUTI O JAVAŠLUKU: Ko će ”platiti” smještaj gostiju SPC u učeničkom domu u Beranama

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta na čijem čelu je Vesna Bratić, već šest dana ne odgovara na pitanja portala Standard, šta će preduzeti povodom toga što je u subotu u Univerzitetskom centru JU Dom učenika i studenata Berane, po nalogu direktora Gorana Kikovića, bilo smješteno oko 40 gostiju iz Srbije, koji su dolazili na ustoličenje episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija. U Ministarstvu se takođe, već dva dana ne javljaju na brojne telefonske pozive.

Podsjetimo, portal Standard je u subotu objavio ovu informaciju i to da Kiković za korišćenje studentskih soba nije tražio saglasnost nadležnog Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, niti je o tome informisao članove Upravnog odbora.

Gosti Srpske pravoslavne crkve koji su došli iz Srbije, u noći između subote i nedjelje, njih oko 40, bilo je smješteno na studentskom dijelu Doma u Beranama. Prespavali su u Domu, gdje im je obezbijeđen i doručak, nakon čega su otišli na ustoličenje Metodija u manastir Đurđevi stupovi.

Nije poznato ko su tačno gosti koje je Crkva smjestila u učenički dom, međutim, kako nam je rečeno SPC je danima unazad Kikoviću davala uputstva, kako bi obezbijedio sve gore navedeno.

Standard je istog dana uputio pitanja Ministarstvu, kako bi saopštili da li su upoznati sa ovim slučajem, te šta će preduzeti. Takođe, da li će direktor Kiković snositi posljedice ukoliko se utvrdi zloupotreba Doma. Na pitanja nije odgovoreno do objavljivanja teksta.

Međutim, prema informacijama Standarda Ministarstvo je i te kako upoznato, jer je dan poslije zasijedao Upravni odbor ove ustanove, čijoj sjednici su prisustvovali i predstavnici MPNKS. Kakvi su zaključci donijeti, nije poznato.

Treba podsjetiti da Dom koji Srpska Crkva, Ministarstvo i Kiković koriste u privatne svrhe naša djeca plaćaju na mjesečnom nivou, studenti oko 30, a učenici oko 26 eura. A, malo je vjerovatno da bi neko od njih mogao da prespava i doručkuje na račun države.

SPC NA DRŽAVNE JASLE: U učenički dom u Beranama smjestili 40 gostiju iz Srbije koji dolaze na ustoličenje

A.T.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GI “21. maj”: Lamentiranje Perovića o potrebi zabrane abortusa...

"No pasáran", poručili su iz GI "21. maj". https://twitter.com/gi21maj/status/1526280839331463170?s=20&t=G3z0I-uka0oj0mkJo1HpXg

Šehović: Premijer Abazović je poltronski most za destrukciju Crne...

Političke prilike u odnosu protekla tri mjeseca, kako smatra, naizgled su se prilično promijenile, ali ne i...

Autobusi sa ukrajinskim vojnicima napustili čeličanu Azovstal

Agencija novodi da nije bilo moguće utvrditi koliko je vojnika bilo u autobusima. Po...

Sudar dva voza u Španiji, mašinovođa stradao, 85 osoba...

Službe za hitnu pomoć javile su da pomažu evakuaciju oko 100 ljudi iz putničkog voza.

( VIDEO) Krivična prijava zbog zlostavljanja: Žabljačanin osumnjičen da...

“Pripadnici policije su kroz svoje aktivnosti došli do sumnje da je nepoznato lice B.G. (45) sa Žabljaka,...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Libero7
Libero7
01/10/2021•15:50 15:50

Ovi cetnici sa slike