Mitrović: Predsjednici opština iz redova DF da izađu iz šešeljevskog šinjela velikosrpstva i rade na razvoju i prosperitetu svojih sredina i ove države

Sastanak predsjednika četiri opštine Nikšić, Budva, Berane i Mojkovac, iz redova DF, na kojem je postignuto saglasje o ''ključnom protivniku'', nije ništa drugo do sinhronizovano i teledirigovano okupljanje koje se istog dana u sličnom formatu dogodilo i na Kosovu, kada su se tamo okupila tamošnja četiri srpska predsjednika opština, ocijenio je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore, Ivan Mitrović.

Kako je naveo, koincidencija ili ne, naslućujemo čija je inicijativa za teatralno okupljanje “srpskog korpusa” i targetiranje zajedničkih neprijatelja, protivnika.

“Takođe možemo pretpostaviti da su izvještaji i zapisnici sa oba sastanka svakako poslati glavnom ideologu ovakvih i sličnih okupljanja na kojima se navodno brani “ugroženo srpstvo”, a zapravo mešetari i podriva sopstvena država”, kazao je Mitrović. .

Svakako, dodaje, zajednički imenitelj ovom dvojcu udarnih četvorki ekspozitura SNS-a u dvije države u regionu je i negacija država u kojoj, gle čuda, vrše funkcije, kao i nepoštovanje državnih simbola i osporavanje nezavisnosti i želja za njenim potčinjavanjem drugoj državi.

Foto: DPS
Foto: DPS

“Poštovani predsjednici Kovačeviću, Božoviću, Deliću i Todoroviću, bez želje da vam dalje spočitavamo ljubav iz interesa prema tuđoj, odnosno antagonizam prema svojoj državi, za razliku od vas koji ste direktno uprli prstom u DPS, niko unutar naše partije nikoga od vas ne percipira kao neprijatelje bilo kojeg pojedinca, DPS-a, a ni države Crne Gore”, poručio je Mitrović.

On je podsjetio ja da je politikom DPS-a ratnih devedesetih godina prošlog vijeka Crna Gora, ne gledajući nacionalno, vjersko niti bilo koje drugo opredjeljenje, obezbijedila prijem i smještaj brojnih izbjeglica.

“Naša država je bila utočište za mnoge ljude srpske nacionalnosti i u međuvremenu postala njihova domovina. Zato svim ovim predsjednicima opština iz DF, kojima je zajedničko da loše rade u svojoj sredini ali se zato bave državnom politikom, poručujemo da izađu iz šešeljevskog šinjela velikosrpstva “srpskog sveta”, da rade na razvoju i procvatu opština na čijem su čelu, tako će najbolje doprinijeti boljitku svih građana i prosperitetu ove države”, zaključio je Mitrović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Evo đe neće biti struje u petak

Kako su saopštili iz kompanije CEDIS, u slučaju loših vremenskih uslova radovi će biti odgođeni.

Rusija prestaje da dijeli informacije o nuklearnom oružju sa...

Rjabkov je rekao da je Moskva zaustavila svaku razmjenu informacija sa Vašingtonom nakon što je prethodno suspendovala...

Picula: Slogan “Evrope sad” treba da bude potvrđen reformama...

On je komentarišući izbornu trku za predsjednika Crne Gore kazao i da dobar rezultat Milatovića potvrđuje odranije...

Spajić: Nedjelja ključan dan, glasajmo za svjetliju budućnost Crne...

On je pozvao građane da u drugom krugu predsjedničkih izbora glasaju za kandidata PES-a Jakova Milatovića.

Kovač: Kvona traže Južna Koreja i SAD

Kovač je, na konferenciji za novinare, rekao da su Kvon i Hon Čand Jun uhapšeni na aerodromu...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare