test

Ništa od smjene predsjednika SO Zeta; Krstović: Obavljaću funkciju do daljnjeg

Standard

30/06/2023

11:48

Sjednica Skupštine opštine Zeta na kojoj je trebalo da se raspravlja o razrješenju predsjednika lokalnog parlamenta i funkcionera Demokrata Luke Krstovića nije održana jer podnosioci te inicijative, odbornici koalicije 'Za budućnost Zete' nisu prisustvovali zasijedanju.

Potpredsjednik SO Zeta Novica Pejović konstatovao je da sjednica nema kvoruma i najavio da će nastavak biti održan u skladu sa zakonskim procedurama, o čemu će, kako je rekao, javnost biti blagovremeno obaviještena.

Prvi čovjek lokalnog parlamenta je, nakon što je sjednica prekinuta, kazao medijima da je ovo drugo zasijedanje na kojoj se nisu pojavili inicijatori iz koalicije “Za budućnost Zete”. On je poručio da do daljnjeg ostaje na mjestu predsjednika SO Zeta.

Smjena predsjednika SO, izričit je Krstović, moguća je samo u kapacitetu saradnje sa Demokratskom partijom socijalista.

“Takođe, pojavili bi se i brojni pravni problemi zbog takve smjene koja bi bila apsolutno neligitimna i koja bi bila predmet analize sudskih organa. Ne bismo imali nikakvu dilemu oko toga kakvu bi odluku ti organi donijeli”, naglasio je Krstović.

Nsa pitanje da li će Demokrate eventualno predložiti novog kandidata, Krstović je rekao da će odluku o tome donositi organi partije.

Krstović je istakao i da nije bilo nikakvog tipa razgovora Demokrata i koalicije “Za budućnost Zete” oko eventualnog prevazilaženja krize lokalne vlasti.

“Odluke o kadrovskim rješenjima Demokrata donosiće samo Opštinski odbor Demokratske Crne Gore. Mi se ne miješamo u kadrovska rješenja drugih partija, nećemo dozvoliti da se iko miješa u naša rješenja”, poručio je Krstović.

Krstović se zahvalio građanima Zeta koji su, kako je rekao, u prethodnim sedmicama pružili nesebičnu podršku politici koju vode Demokrate u najmlađoj crnogorskoj opštini i odgovornom i ozbiljnom odnosu prema Skupštinii samoj Opštini Zeta.

“Naravno ukazivali su nam i na neke druge probleme kojih imamo puno i koje treba rješavati, a ne da se bavimo stvarima koje nisu u našoj nadležnosti”, zaključio je Krstović.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)