Novaković Đurović: Abazović da ostane premijer

Bez obzira na tok i ishod političkih pregovora, Dritan Abazović treba da ostane na mjestu predsjednika Vlade Crne Gore. Najprije, da završi procese koje je započeo, od ključne važnosti za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, saopštila je danas politička direktorka Građanskog pokreta URA i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović.

Kako je kazala, pored pomenutog, Abazović je u prvih 100 dana vlade, pokrenuo sva ključna pitanja iz Sporazuma za formiranje 43. Vlade koju vodi: ekonomska, socijalna, ekološka, ali i kompleksna pitanja koja su dijelila društvo.

,,Time je pokazao odgovornost i spremnost da realizuje obećano. To što se nekim potpisnicima istog sporazuma nije dopala dinamika i način rada, sada je jasno, bio je samo izgovor za zaustavljanje najvažnijih procesa obračuna sa kriminalom i korupcijom”, rekla je ona.

Ona je istakla da uz puno rada uvijek postoje i greške.

,,Za prvih 100 dana je vjerovatno bilo propusta, ali sa magistralnog pravca za oporavak crnogorskog društva se nije skrenulo ni u jednom trenutku – a taj pravac znači, prije svega, ekonomski oporavak i oslobađanje države od korupcije i kriminala. Rezultati ovih aktivnosti tek treba da dobiju puni obim i zato je važno da Dritan Abazović ima priliku da dovrši ove ključne procese”, istakla je Novaković Đurović.

URA će, prema riječima političke direktorke te partije, kao i do sada, učestvovati u razgovorima sa drugim političkim subjektima, sa ključnom ambicijom i željom da oni rezultiraju dogovorom oko najvažnijih pitanja vezanih za naš evropski put, a to su imenovanja u pravosudju. ,

,Jasno smo na stanovištu da predsjednik GP URA treba da ostane i predsjednik Vlade, jer je sa pozicije premijera najzaslužniji za stvaranje povoljnog ambijenta za djelovanje nezavisnih institucija, pružajući bezrezervnu političku podršku tužilaštvu i drugim organima u oslobađanju države od kriminala i korupcije”, zaključila je ona.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

CGO: Usklađivanje zarada na FCJK plod pritiska javnosti

“A ne svijesti Ministarstva prosvjete da svi zapošljeni u visokom obrazovanju, koji se finansiraju iz Budžeta, moraju...

Energoatom: Rusi se spremaju da napuste nuklearku u Zaporožju

„Proteklih nedelja efektivno dobijamo informacije da su se pojavili znaci da se oni možda spremaju da napuste...

Italijanski spasioci nastavljaju potragu za nastradalima u klizištu

Jedno tijelo je izvučeno juče dok su dvije porodice sa djecom među 11 nestalih u gradu Kazamičoli,...

Bogdanović: Ima nas i biće nas sjutra ispred Skupštine

“Sjutra će građani iz svih krajeva države još jednom dostojanstveno poručiti koga smatraju odgovornim za urušavanje građanskih...

Adžić: Netačno je odgovornost adresirati policiji, tužilaštvo efikasnije da...

“Državno tužilaštvo mora da reaguje, radnjama iz svoje nadležnosti, te da u punoj saradnji sa policijom, preduzme...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare