BS neće u Vladu zbog ideoloških razlika i odnosa prema manjinskim narodima

Bošnjačka stranka je na današnjoj sjednici Glavnog odbora, koja je počela u 11 sati, donijela odluku da neće biti dio nove vlasti u Crnoj Gori.

Podsjetimo, mandatar Zdravko Krivokapić uputio je Bošnjačkoj stranci poziv da učestvuje u sastavljanju nove Vlade, a u petak su se lider BS-a Rafet Husović i Zdravko Krivokapić sastali zbog pregovora o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

“Na sjednici Glavnog odbora, saopštićemo detalje sastanka sa Krivokapićem i tada ćemo donijeti konačnu odluku hoćemo li biti dio nove većine ili ne”, kazao je u petak Husović.

Kako je Standard prethodno objavio danas je na ovoj sjednici donijeta odluka da Bošnjačka stranka neće participirati u vlasti, nakon čega su funkcioneri partije dali izjavu za medije.

“GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu.

Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade.

Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese. Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dokumentacija Fabrike celuloze nestala, bivši radnici ostaju bez penzija

Oni su zatražili da se utvrdi šta se desilo sa personalnom i finansijskom dokumentacijom tog preduzeća za...

Sekulić: Mješovita vlada koja bi pripremila izbore jedno je...

Oni su komentarisali pismo koje je lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević uputio predsjednici Skupštine Danijeli Đurovic...

Elvir Adrović pušten nakon zadržavanja od 72 sata

Adroviću je Specijalno državno tužilaštvo prije nekoliko dana odredilo zadržavanje do 72 sata. Nakon toga, nije mu...

U saobraćajnoj nesreći kod Termoelektrane Pljevlja poginula dva mladića

U trenutku udesa četiri mladića bila su u vozilu marke „Pasat“ pljevaljskih registarskih tablica. Iz za sada...

Mitrić: Ideja mijenjanja ustavnih normi zakonom je najgrublje kršenje...

Izmjene i dopune Zakona o predsjedniku najavio je poslanik Demokratskog fronta Jovan Vučurović. On je kazao da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare