BS neće u Vladu zbog ideoloških razlika i odnosa prema manjinskim narodima

Bošnjačka stranka je na današnjoj sjednici Glavnog odbora, koja je počela u 11 sati, donijela odluku da neće biti dio nove vlasti u Crnoj Gori.

Podsjetimo, mandatar Zdravko Krivokapić uputio je Bošnjačkoj stranci poziv da učestvuje u sastavljanju nove Vlade, a u petak su se lider BS-a Rafet Husović i Zdravko Krivokapić sastali zbog pregovora o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

“Na sjednici Glavnog odbora, saopštićemo detalje sastanka sa Krivokapićem i tada ćemo donijeti konačnu odluku hoćemo li biti dio nove većine ili ne”, kazao je u petak Husović.

Kako je Standard prethodno objavio danas je na ovoj sjednici donijeta odluka da Bošnjačka stranka neće participirati u vlasti, nakon čega su funkcioneri partije dali izjavu za medije.

“GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unaprijeđenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržacemo sva zakonska rješenja u tom pravcu.

Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće Vlade.

Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese. Bićemo partneri u svim budućim projektima Vlade usmjernim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Na sjednici je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Burna sjednica Vlade: Krivokapićev prijedlog podržalo sedam ministara, protiv...

Protiv ove inicijative  bili potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić, ministar vanjskih poslova Đorđije...

Ivanka Tramp pozvana da svjedoči u istrazi napada na...

Od Ivanke Tramp je zatraženo da prisustvuje pretresu, koji bi bio održan početkom februara, i pruži informacije...

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare