test

PES: Milatović kao član PES-a optuživao Abazovićevu Vladu za zastoj evropskih integracija

Standard

17/04/2024

08:35

Pokušaj relativizacije uspjeha aktuelne Vlade koju javno potvrđuju naši evropski partneri od strane predsjednika države je nastavak kampanje koju sprovodi naš nekadašnji funkcioner, Jakov Milatović, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad PES.



“Dok je bio u PES-u, a prije nego je postao predsjednik, Milatović je javno i otvoreno optuživao Dritana Abazovića da pravi savez sa onima koji su odgovorni za ekonomsko i moralno posrnuće države”, naveli su iz PES-a.

Podsjećaju, Milatović je 8. avgusta 2022. godine upravo optužio Abazovićevu Vladu da je “neevropska”, navodeći pet razloga zbog kojih takvoj Vladi treba izglasati nepovjerenje.

“Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima”, isticao je Milatović.

U PES-u naglašavaju da velike uspjehe aktuelne Vlade za veoma kratko vrijeme ne osporavaju najznačajnije evropske adrese, pa dobronamjerno sugerišu predsjedniku države da se primarno bavi svojim poslom, umjesto što preuzima ulogu zaštitnika Abazovićeve Vlade, koju je kao član PES-a oštro kritikovao i optuživao za zastoj evropskih integracija, što je potvrđeno i u izvještaju Evropske komisije.

Izvor (naslovna fotografija):

Pokret Evropa sad

Ostavite komentar

Komentari (0)