Predsjedništvo SDP: Oduprijeti se strukturama koje stoje iza Milatovića, podržati Đukanovića

Predsjednički izbori 2. aprila značajan su politički trenutak koji će usmjeriti strateški pravac kojim će se kretati država Crna Gora, saopštilo je Predsjedništvo Socijaldemokratske partije.

“Na predsjedničkim izborima biramo između kandidata u odnosu na koje imamo razlike, ali je politička realnost takva da su ti kandidati dobili najviše glasova građana Crne Gore. Na ovim izborima se primarno bira ne kandidat, već budući pravac razvoja, politika, programski i vrjednosni principi koje kandidati zastupaju, pri čemu posebno treba imati u vidu i koje sve snage i pojedinci podržavaju nekog od kandidata”, ističe SDP.

Kako su dodali, SDP nikako ne može da podrži kandidata Milatovića koji je predstavnik kleronacionalističkog talasa od 30. avgusta 2020. godine.

“Ne vjerujemo da političar koji je pod patronatom crkve, koga otvoreno podržava druga država i koji se zalaže i kao Krivikapićev ministar podržavao je promjene nekih od temeljnih državotvornih politika, kandidat iza koga stoje ekstremisti poput Šešelja, Rakovića i sličnih, može da bude istinski i iskreni predstavnik građanske, Evropi okrenute Crne Gore. Ne može imati podršku kandidat koji sije mržnju nazivajući SDP, članove i glasače fašistima, samo zato što mu ukazuju na greške”, navodi SDP.

Jasne su, kažu, i više puta saopštene naše razlike u odnosu na kandidata DPS, greške i loše politike koje su činili.

“Uz sve te razlike, u izboru između ove dvije političke platforme, naše opredjeljenje je da pobjednik na izborima 2. aprila bude gdin Đukanović. Poraz onih političkih struktura koje stoje iza g. Milatovića je neophodan kako bi Crna Gora očuvala svoju prozapadnu orijentaciju i suštinsku nezavisnost i nastavila da se razvija kao moderno, sekularno, građansko i razvijeno društvo. U skladu sa takvim opredjeljenjem, kako bi porazili one strukture koje stoje iza g. Milatovića, pozivamo naše birače da podrže kandidata Đukanovića”, zaključuje SDP.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Majkl Pens predao dokumente za predsjedničku kandidaturu

Rojters nije u mogućnosti da odmah potvrdi autentičnost prijave na veb stranici Komisije. Pens...

Sjutra promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalim

Ujutru je na sjeveru po kotlinama moguća magla. Kako je saopšteno iz Zavoda za...

Milatović i Đurović prisustovali prijemu povodom šeste godišnjice učlanjenja...

Domaćini prijema bili su predsjednik Vlade i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović i rukovodilac radom Ministarstva odbrane ministar Filip...

Britanska vlada smjestiće na barže 1.000 migranata – tražilaca...

Još dvije barže - pored jedne koja bi u naredne dvije sedmice trebalo da bude usidrena u...

Predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne, politika se ‘preselila’...

Politikolog Predrag Zenović ocijenio je da aktuelna predizborna kampanja nije dinamična kao prethodne. Smatra da se ulazi...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
CG1
CG1
29/03/2023•12:04 12:04

Svaka Vam čast. Sad je biti ili ne biti, stati tuđinu nogom za vrat.