Pribilović: U prijedlogu za razrješenje inspektorke Pajković nije naveden nijedan razlog; Laličić: Potrebno unaprijediti položaj penzionera

Poslanica Suzana Pribilović postavila je poslaničko pitanje ministru javne uprava Maraš Dukaju i upitala koji su razlozi razrješenja glavne upravne inspektorke Jelene Pajković kako bi, kako je kazala, crnogorska javnost bila upoznata s ovim slučajem.

 Poslanica DPS je kazala da je dovedena u situaciju da mora skrenuti pažnju da,”obećava zaštitu zakonitosti, a svojim postupcima radi suprotno, što je dokazao i na konkretnom slučaju”.

“U predlogu za razrješenje nije naveden nijedan razlog njene smjene. Da bi inspektoru prestao radni odnos, treba da se sprovede disciplinski postupak u kojem će se dokazati da je nemarno radio posao. Zabrinjava činjenica da prijedlog za razrešenje nijeste dostavili disciplinskoj komisiji, već vladi”, kazala je Pribilović.

Foto: Jovanka Laličić

U nastavku sjednice poslanica Jovanka Laličić pitala je ministra Admira Adrovića šta će konkretno preduzeti u cilju unaprjeđenja položaja trenutno najranjivije populacije u Crnoj Gori, penzionera. Ona je saopštila da penzionerima treba pomoći i poboljšati im kvalitet života, ali i povećati penzije.

“Program Evropa sad je dovela penzionere u još gori položaj nego do sad. Ovo je pitanje od kojeg zavisi kvalitet života najstarije populacije našeg društva”, navela je Laličić.

U svom izlaganju ona je kazala i da treba razmisliti da li u članovima Socijalnog savjeta treba da budu i predstavnici penzionera.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Konjević: Izgleda je neka velika muka oko Rusa i...

"Izgleda je neka velika “muka oko Rusa i cigara”. Stvari postaju više nego očigledne",...

Kentera o smjeni: Abazović nije smio to da mi...

''To je nešto što neće biti dobar znak niti u Crnoj Gori za...

Abazović smijenio Kenteru

Vlada je o tome odlučila bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljene saglasnosti većine...

Univerzitet Crne Gore: Prijave za master i specijalističke studije...

“Za oba konkursa prijave se podnose u ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, studentskoj...

Korona presjek: 110 novooboljelih, bez preminulih

U prethodna 24 sata Institutu za javno zdravlje nije prijavljen nijedan smrtni slučaj...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare