PROTEST ŽENA ISPRED SKUPŠTINE CG: Ne želimo vladu koja ne priznaje svoju zastavu, himnu i zemlju

Grupa žena se okupila ispred zgrade Skupštine Crne Gore na mirnom protestu protiv nove Vlade koju danas treba da izglasaju poslanici.

U proglasu koji dijele sa naslovom “Minut ćutanja za Vladu Zdravka Krivokapića”, između ostalog piše da žene, građanke, majke, sestre, supruge, podižu glas protiv rastućeg fažizma i novih vrijednosti i pojava koje podržava većinski kadar ove vlade.

“Zloupotrebe djece i mladih, radikalizacije mladih, mizogenije, seksizma, diskriminacije i progona drugosti i svih vjera i nacija koje nijesu srpske, protiv otetih svetinja, bogomolja, spomenika kulture, protiv uskraćivanja religijskih i građanskih sloboda. Ne želimo vladu čiji akteri i podržavaoci šire strah i netrpeljivost u ime tobožnjega pomirenja i ljubavi. Ne želimo licemjerje u ime tobožnje demokratije. Ne želimo vladu koja ne priznaje sopstvenu zastavu, himnu i zemlju. Ne želimo vladu koja radi protivno interesima svoje zemlje. Borićemo se za progresivnu Crnu Goru u ime 14 godina od obnavljanja nezavisnosti i hiljadu godina Crne Gore koju ne možete izbrisati iz naših srca”, piše u proglasu uz poruku “Glasajte, no znajte ova i ovakva vlada nije naša vlada”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

IJZ: Još pet žrtava koronavirusa, 499 novozaraženih

Laboratorije Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom...

Duraković: Bošnjačka stranka nova snaga razvoja Petnjice

“Na nedavno održanoj sjednici OO BS Petnjica je usvojen Izborni program za čije ostvarenje će se zalagati...

‘Kafanska’ bijela čorba zimsko zadovoljstvo

Sastojci za 1 l čorbe: 300 g luka300 g šargarepe300 g mesa (junećeg ili...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare