Radončić: ANB nije izdala samo Katnića, već i bezbjednosni sistem i državu Crnu Goru

Tvrdnje bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da ga je bivše rukovodstvo crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost izdalo i da su podaci iz njegovog kabineta curili u Srbiju, otvorile su brojna pitanja na koja, zbog prava javnosti da zna, mora biti odgovoreno, kazao je za Gradsku radio televiziju publicista Šeki Radončić, autor dvije knjige o djelovanju crnogorskih službi bezbjednosti. Ćutanje nekadašnjih čelnika Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova, pak, otkriva da ih nije briga za javni interes.

Javnost, prvenstveno, mora znati ko je naredio da se Katnić prisluškuje, da li je to prisluškivanje bilo zakonito i na osnovu čega je ta odluka donijeta, kaže Radončić.

„Direktor ANB-a može da da nalog da se postavi prislušni uređaj, ali to mora da odobri predsjednica Vrhovnog suda Crne Gore, a to je tada bila gospođa Vesna Medenica. Ako je to prisluškivanje bilo legalno, znači morala je znati gospođa Vesna Medenica. Onda ne znamo personalno ko je bio krtica, ko je odavao podatke Srbiji, i kao što je to Milivoje Katnić rekao, posredno i Rusiji“, ističe Radončić.

Postavlja se, kaže, i pitanje odgovornosti osobe koja je imenovala čelne ljude ANB-a, koji su donosili odluke i odavali podatke Srbiji. Uprkos trenutnom rasulu u bezbjednosnom sektoru, kaže Radončić, nacionalni interes Crne Gore je da ovaj slučaj bude ispitan do kraja. Ćutanje čelnih ljudi tadašnje Vlade i Ministarstva unutrašnjih poslova, Duška Markovića i Mevludina Nuhodžića, signal je da ne uvažavaju javni interes i pravo javnosti da zna.

„U svakom slučaju oni su bili u obavezi ili su obavezni da saopšte makar bilo šta vezano za taj slučaj jer su se i jedan i drugi nalazili na funkcijama – da su imali bar neka saznanja ili znanja, pogotovo Duško Marković. Ovom prilikom ih pozivam da kažu da li znaju nešto, da li je to rađeno mimo političara, da li je to rađeno mimo suda i jednostavno da se sve to saopšti javnosti“, dodaje Radončić.

Prisluškivanjem i odavanjem informacija iz kabineta bivšeg specijalnog državnog tužioca, crnogorske službe nijesu izdale samo Milivoja Katnića, već i crnogorski bezbjednosni sistem i samu državu Crnu Goru, zaključuje Radončić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare