test

Radulović: Borelj zaboravlja da imenuje strukture koje izazivaju nestabilnost u Crnoj Gori

Standard

31/05/2023

07:12

Predsjednik Evropskog pokreta Crne Gore Momčilo Radulović prokomentarisao je izjavu Šefa diplomatije EU Žozepa Borelja koji je juče kazao kako u Crnoj Gori postoje strukture koje žele da potkopaju stabilnost Crne Gore i njen put ka Evropskoj uniji (EU).



“Gospodin Borelj treba da bude oprezan sa izjavama, posebno u izbornom ciklusu. Mi smo svi odavno svjesni da u Crnoj Gori djeluju sile koje su povezane i sa Srbijom i sa Rusijom i koje izazivaju nestabilnost ne samo u našoj zemlji, već i u regionu”, kazao je Radulović.

On je istakao da Borelj stalno zaboravlja da imenuje te sile.

“Takođe, zaboravlja da imenuje one koji podržavaju i koji stoje iza njih. U prvom slučaju to su Vučić i njegov režim u Beogradu i naravno, režim u Moskvi”, podvukao je predsjednik Evropskog pokreta.

Dodaje i da je simptomatično da gospodin Borelj više puta zaboravlja da imenuje takve strukture u Crnoj Gori.

“Jer sve dok se te strukture ne počnu imenovati, i dok EU ne počne jasno da se određuje prema subjektima, pojedincima, grupama i partijama u Crnoj Gori koje su povezane sa režimima u Beogradu i Moskvi, uticaj evropskih struktura na neka politička djelovanja u Crnoj Gori neće imati onaj efekat koji bismo mi željeli, a pretpostavljam i gospodin Borelj”, poručio je Radulović.

Podsjećamo, Evropski šef diplomatije Žozep Borelj rekao je tokom sastanka sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem da u Crnoj Gori postoje strukture koje žele da potkopaju crnogorsku stabilnost i put ka EU. Borelj je kazao i da mu je drago što je Milatović izabrao Brisel kao prvu zvaničnu posjetu nakon preuzimanja dužnosti.

Izvor: Pobjeda
Izvor (naslovna fotografija):

Momčilo Radulović

Ostavite komentar

Komentari (1)

Rukfaš

31 May. at 07:30

To je rekao JaDovu. Rekao mu je da zaboravi pokojni DF i da se slučajno ne povezuje sa kudravim lažovom. Kudravi prevarant je u evropskim krugovima ocijenjen kao nepouzdan i kao neko ko NITI JEDNO obećanje nije ispunio.