Radunović: Kolege koje su učestvovale u pobjedi 30. avgusta se živi ne čuju oko Kosova da se ne bi kome zamjerili

Postoje crvene linije koje, kad se pređu, politika treba da ide na stranu. Strah me je da ako se oglasi zvanična Crna Gora, to će biti suprotno volji građana Crne Gore. Zvanična Podgorica slijepo sluša šta im govore NATO i EU partneri. Bojim se da je sve što se zadnjih dana dešava poruka državi Srbiji i njenoj vojsci da ostane van administrativnih granica, izjavio je funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunović gostujući u emisiji 'Press plus' Adria televizije.

“Mene više bole kolege iz nekoliko lista koje su učestvovale u pobjedi 30. avgusta, koji se živi ne čuju da se ne bi kome zamjerili. Albanci se useljavaju u institucije koje su kontrolisali Srbi. I kad su otišli na izbore Srbi i Srpska lista bili su kritikovani, a evo sad su ih bojkotovali pa opet doživljavaju kritike. Zato i organizujemo skup podrške sjutra u Nikšiću na Trgu Šaka Petrovića“, naveo je Radunović.

Prema njegovim riječima, Srbija ima potpuno pravo da brani teritoriju Kosova.

“Ne treba da lažemo sebe da Kosovo nije Srbija. Mi Srbi nikad ne smijemo priznati Kosovo i nema toga Srbina koji bi se usudio to da potpiše“, rekao je Radunović.

“Pola zemalja Ujedinjenih nacija nije priznalo Kosovo. Srbe najviše boli što ga je Crna Gora priznala. Kosovu je više valjalo to priznanje nego priznanja 50 drugih država. Ne možemo da promjenimo mnogo stvari, ali možemo poslati poruke podrške i pokazati da nismo svi sluge“, poručio je Radunović, podsjećajući je da je Crna Gora opstala na kosovskom ciklusu.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Eskobar traži da Vlada Kosova promijeni pristup dijalogu

Ovaj američki diplomata u Njujorku boravi povodom zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija gdje...

Identifikovani neki od osumnjičenih u slučaju “Tunel”

„Policija i tužilaštvo došli su do određenih saznanja koja će najvjerovatnije saopštiti narednih...

Shakirina nova pjesma i nove prozivke – ovaj put...

Shakira je pjesmu snimila zajedno s meksičkim sastavom Fuerza Regida, a u šest sati od premijere prikupila...

Bečić: Rješenje za formiranje vlade leži u pronalasku zajedničkog...

Poželivši novoj ambasadorki srdačnu dobrodošlicu, Bečić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom dugogodišnjom saradnjom sa...

Jovović: Plaćanje karticama na pijacama neminovnost, pregovaramo sa bankama

“Već smo razgovarali sa dvije crnogorske banke koje su spremne da uđu u...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Boban
Boban
30/05/2023•20:52 20:52

Sjutra posle skupa u Nikšiću svi u autobuse i pravac Kosovo naravno ako nijeste operisani.Nemojte se brinuti za troškove puta,to ću ja isfinansirati(bar toliko mogu).Srećan put i otuda kad ja za Vas pošao.