test

RTCG pisao međunarodnoj zajednici: DF brutalnim govorom mržnje napao Popovića, Nikčević i upravu RTCG

Standard

17/09/2020

07:13

Uredništvo Radio-Televizije Crne Gore dostaviće OEBS-u, Delegaciji Evropske unije, predstavnicima ambasada zapadnih zemalja i međunarodnim medijskim asocijacijama saopštenje Demokratskog fronta u kojem su izložili govoru mržnje, linču i progonu gosta i urednicu emisije Javnog servisa „Teleskopija“, kao i rukovodstvo RTCG.



Gost emisije „Teleskopija“, koju uređuje Tamara Nikčević, u utorak veče bio je pisac Milorad Popović, a DF se u jučerašnjem saopštenju brutalnim govorom mržnje obrušio na njih dvoje, kao i upravu Javnog servisa.

– Zato ćemo saopštenje DF-a dostaviti OEBS-u, Delegaciji Evropske unije, predstavnicima ambasada zapadnih zemalja i međunarodnim medijskim asocijacijama, kako bismo upozorili na medijski linč i progon neistomišljenika koji je pomenutim saopštenjem već krenuo – poručuju iz Javnog servisa.

Podsjetili su da DF uporno odbija učešće u programu Televizije Crne Gore.

– Ali kao ključni konstituent nove vlasti DF već uzima sebi za pravo da sa svojih prepoznatljivih ravnogorskih stanovišta satanizuje urednike i goste Javnog servisa – zaključuju iz RTCG.

Iz Medijskog centra DF-a poslali su dugačko saopštenje u kojem su izvrijeđali Popovića, Nikčević i rukovodstvo Javnog servisa.

– Ne čudi ni što su još jednom na TVCG promovisani primitivizam programske politike, javni neukus i navijačka retorika. Takođe i govor mržnje Popovića, umišljenog pisca, pljuvača progresivnih tokova u Crnoj Gori, koji su 30. avgusta potvrđeni pred cijelom domaćom i međunarodnom javnošću – dio je tog saopštenja.

Optužili su i Nikčević da je neprofesionalna i da je pitanjima „dodatno potpaljivala ekstremnu čovjekomržnju“.

– U danima kad Crna Gora kreće naprijed za dobro svih građana, kad sa ključnih adresa Evrope i Amerike stižu čestitke povodom mirne smjene vlasti i riječi podrške za politiku vlade koja se uskoro formira, Popović bi, ipak, mogao razlučiti bar nešto: da prizna koliko je zabrinut za Crnu Goru, a koliko za to što će mu presušiti donacije u eurima preko žiro-računa, jer više neće moći pelješiti državne fondove – navodi se, pored ostalog, u reagovanju DF-a.

Izvor: Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)